Kontaktlencsében rosszabbul láthatom a kijelzőket?
Figyelt kérdés
Első alkalommal hordom ma és úgy veszem észre, hogy a kijelzőket (telefon,lapton) kicsit rosszabbul látom. Ez csak megszokás kérdése, vagy más lehet?2019. aug. 10. 19:20
1/10 anonim válasza:
Ha a kontaktlencséd mínuszos, azaz távolra látáshoz adták, de közben a szemed közelre se tökéletes, akkor lehet oka, hogy közelre nem látsz jól.
Vagy a dioptria nem megfelelő. Ha olyan helyen vetted, próbálj kérni próbalencsét más dioptriával.
Mindenképp menj el optometristához és mondd el, hogy ezt tapasztalod, szerinte mi lehet az oka.
2/10 A kérdező kommentje:
közelre egyébként is tökéletesen látok, de lencsével is, kivéve ha valami kijelzőt nézek :/
2019. aug. 10. 19:35
3/10 anonim válasza:
Menj vissza ahol megnézték a szemed, ahol adták a lencsét és mondd el mi a gond.
Én ilyet még nem hallottam, hogy valaki csak kijelzőket nem lát jól, de nem vagyok optikus.
5/10 A kérdező kommentje:
Az mi is? 😂
2019. aug. 11. 00:25
6/10 anonim válasza:
Tórikus, ha cylinderes, szférikus, ha nem.
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm, akkor szférikus lesz
2019. aug. 11. 08:33
8/10 anonim válasza:
Csak mert rórikusnál előfordulhat, hogy nem tökéletes a látás, nekem pl. olyan van.
9/10 anonim válasza:
Első két napban nálam is ez volt a telefon kijelzőjével. Láttam én, csak valahogy nem tudott úgy ráfókuszálni a szemem, mint a lencse nélkül, ezért homályosabb volt. Utána megszoktam, már ugyanúgy látok közelre vele, mint nélküle.
10/10 A kérdező kommentje:
Ma már sokkal jobb volt. Csak a vége felé faradhatott el a szemem
2019. aug. 11. 21:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!