Hány dioptriás lehet a szemem?
Kb. mínusz 1-es, de lehet, hogy kicsit gyengébb. max. mínusz mésfél.
A többi kérdésedre majd a doki vagy az optikus megadja a választ. Előre nem szabad tudni sem a leolvasandó betűket, sem azok méretezését, sem semmi mást. Most átverni akarod a dokit vagy szeretnél végre jól látni?
Semmiféle rosszra nem kell felkészülnöd, azon túl, hogy egy szemüveg nem olcsó mulatság - csakhogy muszáj.
KB - 1es lehet a szemed ha 3 méterig ellátsz. Ha az első betűt/számot se tudod leolvasni akkor kb. - 4 és fölötte. Itt szerintem összekevertél valamit
Nekem 2,5 és mindkét szemem, már valószínűleg romlott, én kb a 3. sorig tudtam leolvasni ha jól emlékszem. Egyébként nem kell beparázni, nem lesz semmi rossz. Nem kell annyira félni mint
Egy rendes orvosnál. Mindenki azért megy oda hogy a szemén javítson.
Én például még egy 80 körüli nénivel is találkoztam amikor mentem
Köszönnöm a válaszokat! Voltam szemészeten, minusz 2,25,és minusz 2,50 a szemeim.A szemészem azt mondta, hogy mivel még nőhetek,ezért nőhet a szemgolyóm,és az befolyásolhatja a dioptria a nagyságát,és az érdekelne ezzel kapcsolatban,hogy csak negatív irányba változhat,vagy esetleg várható javulás is?
És olvastam cikkeket,hogy a répától illetve petrezselyemtől élesedhet a látás,ezek mennyire igazak? Nyilván nem számítok arra hogy teljesen meggyógyítja a szemem,de egy fél-egy dioptriát javulhat tőle a szemem?
És ha már itt tartunk hány diopriánál kell állandóan hordani a szemüveget? Pl 1.5-nél is kell?
Illetve,az utolsó kérdésem,hogy ebben illetve az ehhez hasonló cikkekben van realitás? Illetve nem árthat az ha minden nap eszek répát illetve petrezselymet? Tudom ismét egy hülye kérdés,de tudjátok hogy van ez... :D Jóból is megárt a sok :D
Segítségetek előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!