Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » -3.5 dioptriás a szemem,...

-3.5 dioptriás a szemem, szemüveggel jól látok, de ha lencsét viselek a közeli dolgok nem élesek, olvasni sem tudok rendesen. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

2019. máj. 6. 03:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy a -os lencse/szemüveg távolra jó, ezért torzul ha valamit közelről nézel. Illetve lencsénél nincs holttér, mint a szemüvegnél, ezért érezhető jobban. Nekem is -os a szemem lencsét hordok, otthon meg szemüveget, de ugyanez van velem is. Csak nekem még a szemüveg is zavaró olvasásnál.
2019. máj. 6. 04:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Ilyen dioptriánál ez simán elképzelhető. Ezért a lencsék nem midig gyakorlatiasak.

Ha pedig erős az akaraterőd és eleget kitartó vagy, végezz szemtornát, szemmasszézst, lásd a jutubon.

2019. máj. 6. 09:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy ez általános. Én csak ritkán teszem be a kontakt lencsét, ha a szemüveg zavarna valami tevékenységben, de annyira nem élek aktív életet, hogy ez mindennapos legyen :)
2019. máj. 6. 14:36
 4/6 anonim ***** válasza:
48%
Ha a közeli dolgok annyira homályosak, hogy nehézséget okoz az olvasásban, akkor a kontaktlencse túl erős.
2019. máj. 6. 19:34
 5/6 anonim ***** válasza:
A mínuszos szem közelre jól (jobban) lát. Egy -3,5-ös kb 30 centiig 100%-os, onnan romlik, de nem ugrásszerűen, hanem fokozatosan. Vagyis pl -50 cm-re elég lenne pl egy -1-es, de mivel neked -3,5-ös a szemüveged, ezért oda ez 2-vel erősebb, ami homályosabb látásban jelentkezik.
2019. máj. 6. 20:34
 6/6 A kérdező kommentje:

de a szemuvegben ez nem jelentkezik, azzal kozelre is ugyanolyan jol latok mint tavolra

2019. máj. 14. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!