-3.5 dioptriás a szemem, szemüveggel jól látok, de ha lencsét viselek a közeli dolgok nem élesek, olvasni sem tudok rendesen. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
2019. máj. 6. 03:34
1/6 anonim válasza:
Az, hogy a -os lencse/szemüveg távolra jó, ezért torzul ha valamit közelről nézel. Illetve lencsénél nincs holttér, mint a szemüvegnél, ezért érezhető jobban. Nekem is -os a szemem lencsét hordok, otthon meg szemüveget, de ugyanez van velem is. Csak nekem még a szemüveg is zavaró olvasásnál.
2/6 anonim válasza:
Ilyen dioptriánál ez simán elképzelhető. Ezért a lencsék nem midig gyakorlatiasak.
Ha pedig erős az akaraterőd és eleget kitartó vagy, végezz szemtornát, szemmasszézst, lásd a jutubon.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy ez általános. Én csak ritkán teszem be a kontakt lencsét, ha a szemüveg zavarna valami tevékenységben, de annyira nem élek aktív életet, hogy ez mindennapos legyen :)
2019. máj. 6. 14:36
4/6 anonim válasza:
Ha a közeli dolgok annyira homályosak, hogy nehézséget okoz az olvasásban, akkor a kontaktlencse túl erős.
5/6 anonim válasza:
A mínuszos szem közelre jól (jobban) lát. Egy -3,5-ös kb 30 centiig 100%-os, onnan romlik, de nem ugrásszerűen, hanem fokozatosan. Vagyis pl -50 cm-re elég lenne pl egy -1-es, de mivel neked -3,5-ös a szemüveged, ezért oda ez 2-vel erősebb, ami homályosabb látásban jelentkezik.
6/6 A kérdező kommentje:
de a szemuvegben ez nem jelentkezik, azzal kozelre is ugyanolyan jol latok mint tavolra
2019. máj. 14. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!