Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Achilles in gyulladas van a...

Achilles in gyulladas van a labamban, mit fognak vele csinálni?

Figyelt kérdés
Alig tudok már ráállni. Mit csinálnak vele? Hallottam hogy lehet gipszbe kell tenni de én azt nagyon nem szeretném.
2019. júl. 2. 10:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom olvassatok e. Én ma voltam újra orvosnál és kiújult mindkét labamban, a balra már ráállni is alig tudtam.

Persze az első az volt, hogy vittek gipszelni, újra mindkét lábamon fekvőgipsz van. Utalom a gipszet már. Kibirtam így egy csomó idot, utána műanyag rögzítőkben voltam hetekig még és erre újra fáj.

Meg fognak műteni, elvileg jövő kedden.

Utána újra fekvőgipsz? Ugye nem?

Erre nem tért még ki az orvos és én se kerdeztem mert már attól sokkot kaptam hogy a második mondata az volt hogy tolnak a gipszelőbe két csizmáért aztán osztály és napokon belül műtét :(((((

2019. okt. 17. 20:54
 12/19 A kérdező kommentje:

Sajnálom. Ugyanez volt nekem is. Éreztem hogy újra fajnak, másnap mentem vissza a magandokihoz, aki mondta hogy műteni kell, addig pedig azonnal gipszcsizma. Ott nem tudott gipszbe tenni, küldött a kórházba. 3 óra múlva már gipszben feküdtem az osztályon és egy hetre ra mutottek.

Arra készülj hogy műtét után nehéz lesz, nekem nagyobb gipszek voltak, be volt bugyolalva rendesen mindkét lábam, elol meg az ujjaimat se láttam és felkelni az első heten egyáltalán nem engedtek, utána már toloszeket kapsz. De az első 3 het az masszív fekvés magasra polcolt lábakkal.

Összesen 7 het volt a fekvőgipsz, az orvos utána úgy döntött nem kínoz jaro gipsszel, műanyag csizmakat kaptam.

Szerintem te is kb erre számíthatsz sajnos, műtét után a gipszet tuti nem uszod meg. Kitartást!

2019. okt. 17. 21:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Ezt miért kell begipszelni?

És ha valaki nem akar gipszet?

2019. dec. 11. 13:20
 14/19 A kérdező kommentje:

Mert csak akkor gyógyul, ha teljesen nyugalomba van helyezve a lábad. Erre pedig a gipsz jó csak.

Ha nem akarsz gipszet, akkor nem gyógyul meg. Egy idő után már csak a műtét fog segíteni, ami után szintén gipszcsizmát kapsz.

2019. dec. 12. 13:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Ugyanez a bajom, mindkét láb gipszelését javasolta tegnap az orvos. Nem akartam a gipszeket de nagyon faj, fekszem így is csak.

Befáslizta de mondta hogy ez nem ér annyit mint a gipsz és gondoljam át.

De fekvőgipszre rá sem tudok majd állni és pl WC-re hogy megyek vagy hogy kelek fel?

Soha nem voltam még gipszben sem, nemhogy mindkét lábam. Nagyon fáj? Nem szorít majd? És mennyire nehéz?

Aki esetleg nem gipszeltette be az hogy jött rendbe?

2020. márc. 24. 13:04
 16/19 A kérdező kommentje:

Akkor ezt most sürgősen gondold újra és ha még nem tetted menj a kórházba és kérd a gipszeket. Ha időben elcsipik és nyugalomba helyezik akkor nem kell műteni.

Nekem már későn kerültek fel a gipszek, majd 2 hónap fekvőgipsz után újra kiujult és műteni kellett. Utána ismét mindkét lábamon gipszcsizma volt 7 hétig, végig feküdtem, tolószékben ültem. És utána se rögtön futás volt, még 3 hét könnyített járógipsz, mankoztam még sokáig.

Ezt ne akard, mert nem kellemes!

A gipszbe rakás nem fog fájni, kényelmes gipszeket fognak csinálni, ilyen puha vattaszerű anyag lesz tekerve vastagon a labaidra a gipsz alá. Először nyilván nem lesz jó érzés és a fekvés sem de ez van. Magasra fogjak emelni a lábaidat a gipszelőben utána osztályon majd ezt parnakkal oldják meg.

A lényeg hogy pihenjenek a labaid, nem kell emelgetni, probalgatni, csak pihentesd, ne mozgasd.

Egy hét alatt megszokod őket, muszáj lesz. Ha majd ülhetsz már akkor is a labaidat fel kell magasra tenni.

2020. márc. 26. 13:10
 17/19 anonim ***** válasza:
Kb 3 éve megütöttem a bal lábamon az achilles ínnél elég durván. Azóta reggelente kicsit érzékeny meg hosszabb ülés után kicsit fáj ha ráállok. Nem annyira vészes. Ehhez tényleg fekvőgipsz kéne mindkét lábra?
2020. ápr. 29. 18:00
 18/19 anonim ***** válasza:

Akkor tesznek gipszbe, ha ez Achilles in gyulladás. És ha csak az egyik lábad, akkor neked csak egy labadat kell begipszelni. De egynél is fekvőgipsz van, fel nem kelhetsz.

Nekem mindkét lábam gipszelve van, ha csak egy gipszed lesz, az simán kibírható, sokkal egyszerűbb minden.

Elmentél azóta orvoshoz?

2020. máj. 5. 12:29
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha engem kérdezel mint utolsó válaszoló akkor még nem mentem el. Rendeltem izomlazító krémet amit javasoltak másik kérdésnél és csinálok ilyen tornát. Egyelőre azt mondom, hogy látszik a javulás.
2020. máj. 5. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!