Kis lábujj körmöt lehet megszüntetni? Úgy értem kiműttetni, vagy ilyesmit?
Lehet nem jó kategóriába raktam a kérdésem, sok "baleset" vagy vízhólyag, vagy egyéb fájdalmam keletkezik a kislábujjaimon lévő köröm miatt.
Mivel a legtöbb cipőben útban van a kislábujjam, feltételezem, hogy túl széles a lábfejem, vagy a cipőket szabják túl keskenyre....
A rajtuk lévő köröm egyre többször fáj. A hosszából nem lehet már többet levágni. És igazából nem is az elején, a vágási felület ütközik a cipőkkel. Hanem a tetejük, olyan idétlenül ferdén van rajta a köröm.
Ráadásul az évtizedek alatt a kisujj körmök teljesem megvastagodtak, hiába is kapirgásztam vissza és vágtam le a lenövő bőrkét. Szó szerint vastag maga a köröm....
MÁr a ferdén a vastagságából is faragtam néha, továbbá ahogy nő a hossza, rögtöm le szoktam vágni.
És fáj a legtöbb cipőben, ahogy a cipők falával érintkezik.
Arra gondoltam, hogy tök feleslegesen van ott. Ha nem lene rajta köröm, akkor talán egy puha tetejű nyúlvány lenne, s nem fájna, jobban igazodna a cipőkben.
Van vajon orvosi megoldás a köröm növekedésének és egyáltalán látezésének beszüntetésére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!