Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Törésnel ha nincs gipsz, kell...

Törésnel ha nincs gipsz, kell hasi szuri?

Figyelt kérdés
Eltörött egy lábközépcsontom,es úgy alakult hogy nem lett begipszelve.2orvos látott,az egyik azt mondta hogy mivel nincs gipsz,nem kell az injekció,mert tudom mozgatni az egész lábfejem(boka nem sérült)a lábujjaim is..A másik doki írt fel,de ő is csak azért mert azt hitte hogy egész nap fekszem,és fel van pócolva.Lakáson belül óvatosan mozogtam,hiszen attól még a háztartást vezetnem kell.Az injekciót kiváltottam,de 3-4 utan abbahagytam,mert folyamatosan fájt tőle a fejem es beadáskor mindig az ájulás kerülgetett.Mivel úgy vettem le a dokik szavaiból hogy nem annyira fontos dolog ez,abbahagytam a szedését.Egyik nap beszélgettem egy ismerősömmel,aki fiatal koraban ápolónő volt.Teljesen kiakadt,azt mondta jó hülyék a mai orvosok.Most elbizonytalanított.Fel akartam hívni a háziorvosom,hogy mi erről a véleménye,de most 2hétig nem dolgozik...Értem en hogy kidobott pénz,meg ha már kivaltottam akkor adjam be,de konkrétan hányok az idegességtől mikor beadom...
2019. febr. 14. 16:36
 1/6 anonim ***** válasza:

A szuri eleve csak a fekvő betegeknek kell vagy a nagyműtéten átesetteknek. Egy kis törésnél ha tudsz járkálni, mozogni, akkor még ha gipsz lenne a lábadon sem kellene szúrnod magad.

Traumatológián dolgoztam évekig, szóval én sem hasraütésből adok tanácsot.

2019. febr. 14. 16:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha azt mondom, hogy kell, akkor beadod magadnak?
2019. febr. 14. 16:49
 3/6 A kérdező kommentje:
ha azt mondod hogy kell,még nem győztél meg.engem a tények erdekelnek,hogy mit/miért,vagy a tapasztalat.Sajnos ennyi nekem keves.Az első válaszoló válaszát köszönöm.
2019. febr. 14. 17:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, hogy van-e trombózis hajlam a családban.
2019. febr. 14. 20:54
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen,ezeket belekalkuláltam.Ha tudnám hogy veszélyeztetett vagyok,akár úgy hogy a családban volt már ra példa,vagy nekem volt vele bajom,akkor meg sem fordult volna a fejemben az,hogy nem adom be.Felelőtlen nem vagyok(vagyis igyekszem nem az lenni),tényleg a dokik hozzáállása miatt döntöttem úgy ahogy.
2019. febr. 15. 13:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Csak akkor kellene véralvadásgátló, ha lenne gipsz, vagy egész nap csak a wc-re mennél ki, egyébként nem mozognál. A te esetedben nem látom szükségességét, mivel nincs teljesen rögzítve, valamint mozgatod.
2019. febr. 16. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!