Bokaszalag szakadás levették a gipszet fáj ha szúr ha rá lépek jó ez?
A röntgen csak csontsérüléseket mutat ki, szóval felesleges lenne.
Viszont az orvos vagy trehány, vagy az "új módszerek híve" - én nem javaslom, hogy hallgass rá.
Kétszer volt szalagszakadásom, az elsőnél kifogtam egy hasonló dokit, aki túl korán erőltette a járást (a 4. naptól, rögzítővel), és semmi kezelést nem írt ki. Iszonyatosan fájt. A 10. héten hívtam fel egy baleseti sebész ismerőst, hogy normális-e, hogy még mindig fáj. Mondta, hogy nem, és kiakadt, hogy nem küldtek el gyógytornára meg kezelésekre. Visszamentem a rendelőbe ahhoz az orvoshoz, akit ajánlott az ismerősöm, és ő kiírta a kezeléseket. Ezek nagyon sokat segítettek. De mivel későn kezdtem, meg előtte feleslegesen terheltem is, a teljes gyógyulás a normál 6 hónap helyett csak két és fél év múlva következett be.
Ezek után a második esetnél már résen voltam, és kőkeményen betartottam, hogy két hétig éjjel-nappal rögzítés (akkor nem gipszelték), utána már csak nappal, és minimális terhelés, fokozatosan növelve a 6. hétig. Utána pedig gyógytorna. Gyönyörűen helyre is jött kb. 3-4 hónap alatt, fél év múlva már el is felejtettem. :)
Szóval én a konzervatív kezelést találtam hatékonynak, csak ezt tudom ajánlani bárkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!