Szénmonoxid-széndioxid veszélyes a szoba?
Szóval, van a szobám (egy olyan 7x7x4 méter helyiség), és van benne egy viszonylag pici fatüzelésű kályha. Egy ilyen tipikus... felül ajtós alul ajtós cingár típus. Minap lefeküdtem aludni, és arra keltem hogy füstben úszik a szoba. Úgy aludtam el, hogy a tűz még égett és leesett a kályhacső, rozoga szegény. Végül nem volt semmi bajom, tettem amit tennem kellett, de felmerül a kérdés bennem:
Kaphatok súlyos szénmonoxid-széndioxid mérgezést egy ilyen nagyobb helyiség esetében is, viszonylag kis kályha mellett? Annyira az jön a közmédiából, hogy fogjam a fejem, veszélyben vagyok.
Elvileg ez nem akkora nagy helyiség, hogy ne kaphatnál szémnonoxidmérgezést. A kályha mérete lényegtelen, a kijövö égéstermékek számítanak.
Ha a kályhacsö ilyen rossz állapotban van, akkor eléggé nagy veszély áll fenn, szerintem sürgösen tedd rendbe vagy csináltasd meg, mert adott esetben nem éled túl a következö esetet.
Mondanám hogy eszközölök változást de egy pipogya lusta alak vagyok, a régi fehér, rosdás kályhacső megszokott hogy kicsit instabilan áll a falban, de minden rendben lesz, esett már ki de soha nem akkor amikor aludtam, és végülis felkeltem.
#3, Mindenképp írok ha meghaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!