Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Volt úgy valakinek csonttörése...

Volt úgy valakinek csonttörése, hogy nem vagy alig fájt neki?

Figyelt kérdés
A fiam pénteken teljesen normálisan hazajött, nem történt vele semmi különös, aztán észrevette, hogy a lábfeje be van dagadva és minimálisan fájt neki. Kissé el is volt színeződve. Azért elmentünk az orvoshoz megnézetni, de a saját lábán. Ott pedig kiderült, hogy törés, valahogy eltört a lába. Senki sem érti,hogyan. Nem is fájt neki különösebben, járkált vele normálisan, aztán most 6 hét gipsz és mankók.. Valakivel történt már hasonló? Fájdalom nélküli, vagy minimális fájdalommal járó csonttörés?
2018. nov. 18. 16:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban volt egy zöldgallytörésem (elestem, és rámesett egy másik gyerek). Igazából csak annyit vettem észre, hogy duzzadt lett az alkarom, de nem fájt igazán. Mondjuk furának fura, az tény.
2018. nov. 18. 17:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen. Nekem volt egy bringás balesetem, mikor hegyről lefelé annyira felgyorsultam, h. másodperc tört része alatt mérlegeltem, h. mivel nem tudok megállni, aszfalt v. útszéli dzsindzsásba esek-e. Utóbbi választottam. Ezután 45 perc kóma következett, addig nem is találtak meg a társaim, mert kicsit előre mentem, és nem tűnt fel nekik, h. az útszéli magas gazban fekszem.

Mikor magamhoz tértem, látom a bringa első kereke derékszögű (!), mindenem fáj, legjobban a fejem, mivel arccal feltöröltem a földet. (Felrepedt a szám, az arcomon, homlokomon 4-5 mély horzsolás seb, tele porral, vérrel. Belsőcombom oda 2 hatalmas (kéttenyérnyi) hematoma, ami a köv. hónapban a szivárvány minden színében pompázott. Az orromból több napig véres 'sár' folyt, szám szintén durván megsérült belül is. Du. derült ki, h. el van törve a karom, az begipszelték. Na, az fájt a legkevésbé. Még napokig fájt mindenem, szédültem.

2000-ben történt a baleset, 2014-ben derült ki, h. több bordám is eltört...

2018. dec. 9. 13:21
 3/3 anonim válasza:
én belerugtam a vaságyba és éreztem hogy fáj de nem mentem el vele dokihoz (ez volt kb szeptemberben) majd mikor téli bakancsot mentünk venni, mondtam anyának,hogy olyat vegyünk amibe belefér a lábam mert még mindig fel volt dagadva anya meg csak nézett hogy miért mi történt:D (mert annyira megszoktam, hogy velem történik mindig valami hogy már nem is mondtam neki/ nem kerítettem nagy feneket az ügynek) elmentünk dokihoz és mondta hogy igen ez el volt törve:D
2019. jan. 23. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!