Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Sebgyógyulást mivel lehet...

Sebgyógyulást mivel lehet segíteni?

Figyelt kérdés
Sajnos felelőtlen voltam és egy lúgos anyaggal védőkesztyű nélkül dolgoztam (Ph 11). Akkor még nem is fájt, picit piros volt, aztán teljesen véletlenül vettem észre a 3-4mm átmérőjű sebeket amikből sem vér, se más nem jött és nem is fájt, csak hidegre-melegre érzékeny volt. Egyből le is esett, hogy tuti a lúgos cucc marta meg, bár durva, hogy ilyen rövid idő alatt...na mindegy, gondoltam majd begyógyul, de mára csúnyább lett, nézegettem, picit megnyomtam és meglepő módon simán egy kis vér is jött belőle. Azóta már a környezete egy picit vörösebb, lilásabb és kicsit lüktetve fáj is, meg viszket "belül". A tenyerem meg kompletten tükörsima érzetet nyújt, nem fáj, viszont hidegre melegre kicsit érzékeny. Szerintetek érdemes megmutatni orvosnak? Bepanthennel kenegetem egyébként.

2018. okt. 29. 23:37
 1/2 ebegab92 válasza:
A lúgok okozta sérülés kollikvációs nekrózisként nyilvánul meg, azaz a kötőszövet fellazul, az elhalás pedig a mélybe terjed. Kezelése lényegében megegyezik az égési sérülések kezelésével. Javasolt lenne megmutatni sebészeti szakrendelésen.
2018. okt. 30. 00:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Mivel vörös és lüktet, meg kell nézetned sebészeten, ott írnak fel rá megfelelő szert.
2018. okt. 30. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!