Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hogyan/mivel tudom levágni a...

Hogyan/mivel tudom levágni a gipszem?

Figyelt kérdés

Eltört a csuklóm 3 hete és begipszelték.De már nagyon utálom ezt a gipszet,nehéz,fáj,viszket alatta a karom stb.Viszont nagyon vastag,nem tudom,mivel lehetne leszedni?Ha levenném és ugyanúgy felkötve hordanám ahogy eddig csak gipsz nélkül,az is bőven jó lenne,nem?mozogni nem mozogna,max befáslizom helyette.

Valaki vágta már le a gipszét??És ha igen,hogyan???

2014. márc. 19. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ott követted el a hibát, hogy hagytad, hogy begipszeljék... Vannak direkt ilyen esetekre való eszközök, kivehető merevítős, tépőzáras cuccok, amik remekül tartják a csuklót. Na olyat kell követelni az orvostól, de határozottan. Én mondjuk inkább fásliztam volna műtét után, minthogy a gipsz miatt kaparjam a falat fél-egy nap után, barbár, elavult módszer, ha engem kérdezel :D

A levágásához nem értek, szerintem orvossal kéne leszedetni (túl durva eszközzel kéne a testhez közel menni hozzá nem értően és önmagunknak, azt azért talán ne), de számíts ellenállásra. Ismerek olyat, aki leszedette, viszketett, zavarta, s voltaképpen, az ő saját élete.

Ami a stabilitást illeti, az általam említett eszköz teljesen jó, az ideiglenes félgipszem volt borzalmas, újra kellett kötnöm, olyan laza volt. Azt nem tudom, hogy a fázlizás mennyire megbízható, abszolút ne hallgass rám, mert nem értek hozzá, de én hajlok arra, hogy az esetemben az se lett volna rossz. Rengetegszer szabadon volt a karom a töréstől az összeforrásig, igaz, többnyire röviden. Kezdettől fogva automatikusan mereven tartottam, eleinte a sérülés duzzadása, utána talán a megszokás miatt, a fő, hogy extra akaraterő kellett volna hozzá, hogy megmozdítsam, véletlenül nem történt volna meg, legfeljebb éjszaka, de akkor minimum befásliztam. Az első hetekben azért a célszerszámot használtam (de persze azt is leveszi az ember, ha fürdik, én pluszban napi sokszor levettem, megmostam, levegőztettem, direkt arra van szerintem, hogy ezeket meg lehessen tenni). S 3 hét azért már idő, nekem valami 4 és fél hét után szűnt meg a zsibbadás, amit úgy tekintettem, hogy összeforrt, még egypár napig vigyáztam rá, éjszaka mindenképpen fáslizva volt, majd hagytam az egészet és elkezdtem mozgatni. Egy törés elég alapdolog, ilyen téren a saját érzéseimben és ösztöneimben is megbízhatok, azt hiszem. De lehet, hogy nem mindenki ilyen, a 6 hét gipsz pedig tuti módszer, csak éppen nem lehet kellemes.

Bocs, egyik kedvenc témám, remélem, attól, hogy az alapkérdésre nem tudtam válaszolni, mondtam valami hasznosat vagy érdekeset.

(S ha kulcscsontot törsz valamikor, akkor se hagyd, hogy azt a hálós valamit rakják rád s ne fürödhess hetekig, arra is van pöpec heveder, egy jó magánorvosnak tudnia kell róla.)

2014. márc. 19. 12:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Áztasd le, a gipsz oldódik vízben...
2014. márc. 19. 17:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz, hogy nem lehet kibírni pár hétig...
2014. márc. 19. 18:29
 4/8 anonim ***** válasza:

Hány hétig kellene a gipszet hordanod? Ha letelt, vagy a közelében vagy akkor menj vissza, kell egy kis rábeszélés, hogy nagyon fogsz vigyázni rá de szerintem leszedik.

Nekem gipszfétisem van, ez az amikor szeretem a gipszet, gipszelt testrészek látványát, vagy saját magamon a gipszet. Ritkán alkalmam adódik a kezem egy kis időre begipszelni, eltávolításhoz legutóbb oldalvágót használtam. Bementem egy áruházba, kértem a legolcsóbbat. Szerencsém volt, mert olcsósága ellenére jó volt az éle és le tudtam vele szedni a gipszet, a kezemet sem sértettem fel.

2014. márc. 19. 21:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Még csak félidőnél vagyok sajnos, még 3 hétig kellene gipszben lennem.
2014. márc. 20. 10:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Eressz rá vizet, és utána késsel vagy metszőollóval simán lejön - már többször csináltam.
2014. márc. 20. 18:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Leszedtem,be is fásliztuk utána,de nagyon fáj lehet rossz ötlet volt levenni a gipszet,viszont vissza nem merek menni orvoshoz hogy gipszeljék be újra mert mit fog mondani hogy leszedtem :(
2014. márc. 20. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Mondd azt, hogy fürödtél, és beejtetted a kezed a fürdőkádba, ami miatt olyan nedves lett a gipsz, h nem tudtad megszárítani. Velem tényleg megtörtént.
2014. márc. 21. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!