Meniscus Porcleválás utan mennyi idővel folytathatom a versenyszintű súlyemelést?
Ha kiveszik a porcot, akkor egyes esetekben hajlandók pótolni. Viszont több, mint fél év műtét után is az, hogy közel ugyanolyan legyen mint a sérülés előtt. Akkor szokták nagyon erősen javasolni a műtétet és a pótlást, ha versenysportot űz a páciens.
Nekem a keresztszalagom szakadt meg egy éve részlegesen, szóval még mindig épülgetek lassan felfele, mert nem voltam hajlandó kés alá feküdni. Bár nem is űzök versenysportot, így nyugodtabb vagyok és nem siettetem. (Annak ellenére örülnék, ha elmúlna a térdfájás és az erősebb terhelés hatására kijövő remegés)
MMA-zni lehet így?
Csak ez a 2 sport érdekel,más nem
Tényleg nem akarom elvenni a kedved.
Szerintem, ha csak egy kis darabot vesznek ki, akkor nincs nagy gáz, el leszel vele.
Sajnos, a porc 18 éves kor után már nem nő rendesen. Kialakul sérülés után valami, de az nem olyan, mint ami kifejlődik normál körülmények között.
Nekem kopásom van. Kb. 35 évesen diagnosztizálták (a doki azt mondta, h 60 évesen berakunk egy protézist), most 50 vagyok. Szedtem mindenféle porcépítőt, de sajnos nem épült újjá a porcom. Ezek az ún. "porcépítő" szerek nem építenek porcot, sajnos. Bár, te még fiatal vagy próbáld meg!
Persze, vannak egyéb megoldások. Pl. mozaik plasztika, saját sejtek befecskendezése. Ezek, persze nem TB-re mennek. Ha van pénzed,... legyen, mert a legnagyobb kincs az egészség, akkor keress egy magán dokit, aki elmondja a lehetőségeket.
De...a puding próbája az evés, tehát...műtét után próbáld meg a súlyemelést, ha nem megy MMA-t vagy a bokszot. Ha nem megy még lehetsz kajakos...
Amit fent leírtam az a nyugati orvostudomány álláspontja.
A keletiek mást mondanak, orientálódhatsz ebbe az irányba is, de nem könnyebb út az sem. Ők azt mondják, h semmi sem véletlenül történik. A térd probléma az alázat hiánya.
Nem vagy elég alázatos másokkal szemben, mások fölé akarsz kerekedni, legyőzni mindenkit. Ez így van?
Igen.Megszállott vagyok.Miután megroppant a térdem,még megcsináltam az utolsó sorozat guggolást is.
Kajakozni én nem fogok és semmi ilyesmit nem fogok csinálni.Nekem csak olyan “sportok” kellenek,amik erősebbé tesznek.Nem játék vagy élvezet miatt csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!