Meniscus Porcleválás utan mennyi idővel folytathatom a versenyszintű súlyemelést?
Szia!
Sebészet, sport orvos mit mondott? Mert ők döntik el.
Jó kérdés. Nem igazán tudom rá a választ.
Annyi azonban bizonyos, hogy nekem is szokott fájdogálni a térdem - igaz, közel sem annyira, mint egy porcleválás esetén. Létezik porcépítő gyógyszer, ami elég hatásos. Az is igaz, hogy hosszú időn keresztül kell szedni, mire visszaépíti a porcot.
A Drogerie Markt-okban (DM) vannak többféle árban.
Én és a húgi (akinek szintén szokott fájni eléggé a térde) ilyen Gelenk (depot - ami azért jó, mert hosszú a hatása) nevű gyógyszert szedünk - napi egyet - ebben van kondroitin, glükozamin, ami elősegíti nemcsak a porc újraképződést, de az ízületeknek is hasznos. Egy súlyemelőnek meg pláne. A Gelenk kapszula a legolcsóbb, de szerintem tudja azt, amit a méregdrága társai. Ez olyan 1200 körül mozog, és ha rossz a térded, meg fáj, akkor azt hiszem ennyit igazán megér. :)
Szóval arra számíts, hogy ennek a gyógyulási ideje hosszadalmas, viszont nem is lehetetlen. :)
Köszi.
Mikor volt a sérüléded,hogy most is fájogat?
Hát, akárhogy is, de várnod kell, amíg a térded helyre jön. Azért szép-szép a rekord, hogy valaki pl. 200 kg-mal guggol, de azért azt is vedd számításba, hogy a térdedre sokáig, és egész életedben szükséged lesz. :)
Remélem helyre jössz, én szurkolok. :)
Köszi
De ha kiveszik egy porcomat,akkor porc nélkül fog az úgy működni,mint elötte?
Porc nélkül nem lesz ugyanolyan. Ezért javasoltam, hogy majd a gyógyulás szakaszában szedj porcépítő tbl-t.
A porc nagyon fontos. Védi a csont - ízület felszínét. Kb. olyan, mint mondjuk egy mozgó gépalkatrészen a teflon bevonat, hogy ne kopjon az alkatrész. Ráadásul az ízületben a két porc rész között van a synovia (pár csepp folyadék), ami a kenőanyag, hogy jobban mozogjon az ízület. Ha nincs porc, a csont felszín kopik. Ha pedig kopik, akkor fájdalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!