Ha valakinek kinyomják a szemét, egyből meghal?
Nem hal meg. Megvakul. Biológia. Ajánlom a barátnődnek az iskolába járást.
2018. szept. 24. 23:34
A barátnődnek, neked, de az első válaszolónak is ajánlom a biológiai ismeretek elmélyítését (bár nem általános iskolás anyag).
A szemre gyakorolt nyomás szívmegállást okozhat.
A folytatás mókás lesz, mert nem emlékszem az összefüggésre, de egy neves orvos könyvében olvastam róla.
(Testünk titkai a címe, és nem bulváros marhaságok gyűjteménye).
Szóval abban olvastam arról, hogy a szemgolyóra ható nyomás szívmegállást okozhat.
2018. szept. 24. 23:51
OkozHAT, de nem feltétlenül okoz. Szóval döntetlen.
2018. szept. 25. 01:13
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! Próbáltam rákeresni neten több helyen de nem találtam semmit. Elkönyveljük döntetlennek.
Sejtettem, hogy le leszek pontozva, be is jött, pedig valóban így van. Három évtizede olvastam, ezért nem emlékezem az összefüggésre.
Annyi bizonyos, hogy a szemgolyó roncsolása nem okoz halált. Ez 100%.
2018. szept. 25. 09:41
Ugyan nem nyomással, de egy túlélő beszámolója (nem vérzett el):
[link] 2018. szept. 25. 10:56
7/11 A kérdező kommentje:
Érdekes. Akkor lehet mégsem döntetlen. Úgy érzem fel kell keresnem egy orvost vagy egy biológia tanárt. Köszönöm a válaszokat!
Kicsit googleztam, tényleg nem sok minden van. Egyhelyen olvastam, hogy a nagy fájdalom tud okozni olyan sokk reakciót ami akár halálos is lehet, de nagyon ritkán, de ezt csak 1 helyen találtam meg. Azt több helyen olvastam, hogy a igen nagy fájdalommal jár (nem próbálom ki), és eszméletvesztést okozhat.
2018. szept. 26. 22:22
Azon gondolkodtatok már, hogy KInyomni nem lehet senkinek a szemét, mert akkor belülről kéne nyomni kifelé?
2018. szept. 28. 23:49
9-es! Nem, nem gondolkodtunk, mert a nyelv gyakorta eltér a formálistól. Pl. szárnyak nélkül is felszállunk a járműre, s nem bemegyünk a vonatba.
2018. szept. 29. 12:43
Kapcsolódó kérdések: