Veszettség mellett megpuszilhatom a párom? Kieg.
Sziasztok!
Tegnap megharapott egy macska ami nagyon megijedt egy kutyától és mire lehámoztam magamról megtörtént a baj. Estére bedagadt a helye mehettem a sürgősségire ahol felvágták. Mivel nem ismerős macska volt így fenn áll a veszettség lehetősége. A szükséges lépéseket megtettem. Várok az oltásra. De addig is óvakodjak a páromtól? Vagy mehet minden úgy mint eddig? Köszi a válaszokat
Gyakorlatilag kizárt, hogy elkaptad.
Magyarországon nagyon ritka már a veszett állat, főleg háziállat. Kb. kétévente találnak egy elhullott rókát, amivel az végzett, de ennyi. Kutyáknál és macskáknál pedig a fertőzés 3-4 nap alatt öl. Hidd el, veszett macskát te nem vennél sehogy az öledbe, hacsak nem egy fáról ugrott rád...
A dagadás sem a veszettség-fertőzés tünete, inkább sima allergiás reakció.
Még ha tetanuszt kértél volna, azt megérteném, de hogy jutott eszedbe a veszettség?
Persze jobb félni, mint megijedni, de azért túlparázni nem kell.
Egyébként igen, megpuszilhatod a párod, max. akkor fertőzhetnéd meg, ha te is megharapod...
Macska, ha veszett, akkor támad és nem odamegy meg engedi magát felvenni, stb.
A veszettségi oltás meg teljesen jó, ha még idegrendszeri tünetek nem jelentkeztek, ez kb. 20 nap.
A Milwaukee-protokoll meg ha már konkrétan vannak tünetek, akkor kell alkalmazni. Kicsit olyan misztikus nekem, mintha egy reboot-ot csinálnának egy számítógépen, ami által megtisztul a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!