Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Meddig fogok sántítani gipsz...

Meddig fogok sántítani gipsz után?

Figyelt kérdés
lábközépcsontom tört el, és elvileg 6 hét gipsz után veszik le (két hét múlva). A kérdésem az, hogy utána mennyire fogok sántítani és meddig? nagyon rossz lesz vagy ki lehet bírni? mert rá három nappal lenne egyetemi táborunk és nem tudom mennyire leszek jó állapotban ahhoz hogy menjek..

2018. aug. 2. 12:55
 1/5 anonim válasza:
Sziaa, nekem is ugyanez a csontom tört el a bal lábamban ősszel. Én tökre örültem, hogy leveszik, majdnem kicsattantam, de sajnos mankóznom kellett utána is. Kb 2-3 hétig mankóztam, gyógytornára jártam maszekba, mert hidd el a kórházba csak olyan későre kapnál időpontot, hogy addig már saját magadnak is rendbe hozod. Kitartást!!! Lassan csináld a gyakorlatokat, erősítsd vissza az “elsoravadt” izmaidat, de ismétlem LASSAN és ALAPOSAN, csak úgy fog érni valamit. De ezt majd ugy is elfogják neked mondani! Majd eleinte óvatosan állj rá, majd ha már szabad. Hidd el nem lesz sokkal jobb egy ideig amikor leveszik, de azért megkönnyebbülés:) Ha már ennyit átvészeltél, annyit “fél lábon” is ki fogsz bírni:D Teljesen átérzem, nagyoon sok erőt nekeed, és ne feledd, 1 hónap múlva már csak emlék lesz:)) ha lesz kérdésed írj nyugodtan!!
2018. aug. 3. 21:55
 2/5 anonim válasza:
Elozo vagyok. A másik kérdésedre válaszolva, annyit szeretnék mondani, hogy ki lehet bírni, már nem fog annyia viszketni és fájni se, nekem igazából csak hajlításkor fájt, (mert az inam is kinyúlt), azt nem garantálom hogy rá három napra mankó nélkül leszel, vagy hogy nem fogsz sántítani, de ki tudja, emberfüggő ez is! Nem akarlak alaptalanul elbizonytalanítani vagy feldobni, nem tudok mondani konkrétat, ez akkor fog kiderülni.
2018. aug. 3. 21:58
 3/5 anonim válasza:
Én 4 héttel később már vissza is mehettem sportolni, és semmi panaszom sincsen
2018. aug. 3. 22:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm :)

Arra igen számítok hogy nem úgy fogok menni mintha nem tört volna el, csak abban reménykedek hogy nem lesz túl rossz. Mert igazán már alig várom, ezzel tönkrement a nyár főleg hogy előtte nem tört el semmim, ezért tudatlan vagyok ezen a területen :D

2018. aug. 4. 02:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Ja és valószínűleg az én esetemben még kizárt a sport jo pár hónapig, mert drótokkal rögzítették a csontot és azt mondták elég sokat kell várni a sportra. Azt nem tudom hogy hogyan fogom kibírni :(
2018. aug. 4. 02:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!