Van köztetek olyan (vagy gyermeke, ismerőse), akivel gyerekkorában viszonylag gyakran történtek kisebb-nagyobb balesetek iskolában, otthon, sport közben?
Én és az öcsém pont ilyenek vagyunk. Vagyis most már inkább csak az öcsém. Általános iskolás korunktól kezdve valami szinte mindig volt, a kisebb vágásoktól, horzsolásoktól kezdve a kiment bokán és a meghúzódott csuklón át a zúzódásokig, kéz- és lábtörésekig. Mindig elevenek voltunk, mozoghatnékunk volt, benne voltunk mindenben, és ez nyilván megkönnyítette a kisebb balesetek esélyét. Bár az átlagoshoz képest elég gyakran kellett beközözve vagy gipszben suliba mennünk, ezeken is viszonylag könnyen túl voltunk, aztán minden úgy folyattunk ahogy abbahagytuk, egészen a következő ilyen esetig. Én most 16 éves vagyok, az öcsém 13. Ahogy nagyobbak leszünk, szerencsére egyre ritkábban történnek ilyenek, tesómnál még többször.
Másnak is volt hasonló gyerekkora hasonló történetekkel?
Miért ne lenne? Nem vagytok egyedül ezzel a világon, nyugi. :D
Nekem lábtörés tornaórán, bokarándulás edzésen, az orrom "megpúposodásának" oka valószínűleg egy észre nem vett törés (valószínűleg orrba nyomtak kosár- vagy kézilabdával).
Nem sportolás közben, de életem első táborában a 10 nap alatt sikerült beszereznem először egy gyomorrontást a mértéktelenül elfogyasztott főtt kukoricától, aztán egy nagy darabon felhasadt a hasam, mert elestem futás közben, és pont egy kiálló betonra, az utolsó pár napra pedig kötőhártya-gyulladásom lett.
Ja, és egyszer még le is forráztam magam felsőben, kb. a fél hasamon, mentő vitt a Péterfibe, de csak lekezelték, aztán haza is vittek.
Felnőttként meg már mindkét bokaszalagom volt szakadva, szintén nem sport miatt.
A gyerekemet is vegyes okokból kellett sokszor vinni a sürgősségire (hol a térde ment ki, hol a csuklója, hol a hüvelykujja stb.). Az egyik jó fej doki egyszer már ott vigyorgott, hogy nekünk már bérletünk van oda... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!