Milyen orvoshoz menjek ezzel, aki segít is?
Figyelt kérdés
Csontkinövés a térdkalácson +gyulladás. Traumatológián voltam vele xiloxot kaptam rá, de nem múlt el a "duzzanat". Az orvos nem volt igazán a segítségemre. Szerinte ez "nem ügy". Szerintem meg nem normális, hogy van egy csontkemény dudor a térdemen. Fájdalom terhelés esetén, térdeléskor, hirtelen mozdulatkor van. Mit lehet vele tenni? Milyen orvoshoz tartozik az esetem?2018. máj. 10. 22:19
1/7 anonim válasza:
Sebeszetre menj, nem kell beutalo.
2/7 anonim válasza:
Haziorvoshoz mennek a helyedben, o tud beutalót adni oda, ahol kezdenek vele valamit.
4/7 A kérdező kommentje:
A háziorvos fintorgott amikor mondtam, hogy valószínűleg a terhelés okozta ugyanis elkezdtem mozogni. De senki se tett fel kérdéseket csak elfogadták az "elméletemet", pedig nekem nincs semmi lövésem se, hogy mi lehet ennek az oka vagy hogy mi ez. Teljesen tanácstalan vagyok, az orvosoktól vártam az iránymutatást diagnosztizálást. De semmi.
A sebészetet inkább meghagyom, ha már minden kötél szakad.
Ortopédia és traumatológia jár nekem is a fejemben.
2018. máj. 10. 22:50
5/7 anonim válasza:
Első körben reumatológust javaslok, az a kemény duzzanat nem biztos, hogy csontkinövés. Vagy volt valami képalkotó vizsgálat, ami ezt mutatta?
6/7 anonim válasza:
Szerintem sem csont. Nekem is nőtt ilyen a csuklómra a kisfiam emelgetésétől. Hónapokig gyulladásban volt, nagyon fájt szinte minden mozdulatra, aztán most épp nyugalmi időszak van (pedig továbbra is emelgetem a gyereket), nem fáj és majdnem teljesen eltűnt. Elvileg ganglionnak hívják. Ismerősömnek is volt, neki felvágták, genny jött ki belőle, de neki is csont keménységű volt. Amúgy reumatológia, ortopédia vagy sebészet, a háziorvos eligazít.
7/7 A kérdező kommentje:
Számomra sem egyértelmű, hogy csontkinövés lenne. A szakorvosi diagnózis gyulladást ír. A röntgen meg exostosist vagyis csontkinövést?.
Csak xiloxot kaptam, ami ügye fájdalom és gyulladás csökkentő. Az orvos azt mondta, hogy a gyulladás csökkentő hatása miatt kapom.
2018. máj. 11. 12:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!