Igaz, hogy a mentősök nem adhatnak vért?
Egy Jehova Tanújával folytatott vita kapcsán jött elő ez a téma:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Azt írja, hogy soha senki nem halt még meg amiatt, mert nem kapott vért. Alternatív módszerekkel nagyobb az esély a túlélésre. Illetve hogy a mentősök nem is adhatnak vért, helyette más térfogat növelőket adnak, ha valaki súlyos vérveszteséget szenvedett egy baleset miatt. Ez igaz?
"De az infúzió csak átmeneti megoldás, elsösegélynyújtás, ha valaki sok vért vesztett, akkor csak ezzel nem lehetne életben tartani, szüksége van a vér pótlására is."
Ez nem igaz! Ennyit a szakértelemről. Élet-halál kérdésben azért felelőssebben kellene nyilatkozni!
Én a 6os vagyok, de ebben mi nem igaz?
Hétköznapi nyelven, de szerintem korrekt válasz.
A főbb vércsoportok még igen veszélyesek lehetnek, de semmiképpen nem optimális hatásúak, hiszen minden ember vére olyan, mint az ujjlenyomat! A vitacsoportok alatt a frakciók mindenki vérét teljesen egyedivé teszik. Éppen ezért, akár tervezett, akár sürgős beavatkozástól van szó,a vértrafó mindig a legrosszabb megoldás! Soha, egyetlen orvos sem mondhatja felelősen, hogy "a vér nélkül meg fogsz halni", mert pont akkor van több esélyed, ha alternatív kezeléseket alkalmaznak.
Ezért van az, hogy a Tanúk és a már régóta növekvő más civilek, akik vér nélküli orvoslást alkarnak, határozottan jobban járnak, kevesebben halnak meg a beavatkozás következtében, sok esetben csak fele a visszaesés aránya (pl. egyes daganatos betegségekben), összeségében sokkal kisebbek a költségek... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!