4 nap telt el a lábujjam törés óta, most bekötöttem leukoplasttal. Van értelme?
A lábujjak törése akkor fordul elő, ha mezítláb kemény tárgyba rúgunk. Ha a lábujj erősen deformált, helyretétel lehet szükséges. A 4 kisebb lábujj egyszerű törései gipsz nélkül gyógyulnak. Bizonyos fogások, így az ujj sínezése néhány hétre a szomszédos lábujjhoz ragtapasszal, vagy nejlonkötéssel (Velcro), és egy kényelmes cipő csökkentheti a fájdalmat, és védi a lábujjat. Merev-talpú cipők jó támaszt nyújtanak a törésnek, ugyanakkor a széles, puha cipők kevésbé nyomják a megduzzadt ujjat. Ha a normál cipőben a járás túlságosan fájdalmas, az orvos felírhat speciálisan készített gyógycipőt.
Az öregujj (hallux) törése sokkal súlyosabb, mint a többi lábujjé, kifejezettebb fájdalmat, gyulladást és bőralatti bevérzést okoz. Leggyakrabban az okozza, hogy a beteg beüti az öregujját valamibe, vagy ráejt egy súlyos tárgyat. Ha töréskor az ízület is megsérül, műtétre is szükség lehet.
Előző jól írja.
Nem mindegy, melyik lábujjad tört el. Megírhatnád. Kiráztad a zokniból a körmödet? Hát nem kicsit fájhat. Én inkább elmennék vele orvoshoz a helyedben, mert ha a körmöd egyből leesett, ha nem is tört el, a leukplast nem elég, főleg steril géz nélkül. Elfertőzödhet.
Előző vagyok, bocs, ezt benéztem. Olvastam a kommenteket, 5-ös írta a körömleesést.
Sorry.
Akkor sem ártana megmutatni orvosnak, ha a nagylábadujjáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!