Ez lehetséges? Megtörténhet ilyesmi a valóságban?
Épp egy sorozatot nézek, amiben most derült ki, hogy miért is művégtag mindkét karja a főszereplőnek. A flashbackben a háborút mutatják, és most mindegy is, hogy mi vezet ehhez az eseményhez, de a lényeg annyi, hogy telibe átlőnek a jobb felkarján (hátulról előre, szóval más testrészt nem érint a lövés), mire az csak... leesik. Amputálódik. Nem is tudom.
Vehetünk akár extrém lehetőségeket is, de ez megvalósulhat egyáltalán? Kíváncsi vagyok; a google keresés nem járult információval.
(U.i.: Azt írtam, hogy két karja mű, de ez az eset most nyílván csak az egyikre vonatkozik, a másikat máshogy veszti el.)
Hát nem vagyok egy szakértő, sem jártas a fegyverek terén, de szerintem létezhet. Annyi féle fegyver van már, olyan pusztító töltetekkel, hogy lehetséges olyan lövedék aminek ekkor a roncsolása.
De ezt csak laikusként mondom. Hátha erre téved egy fegyverszakértő is. :)
Violet a háborúban harcolt, az a bizonyos jelenet előtt már jócskán ér(het)te pár lövés. Biztos vagyok benne, hogy a jobb felkarja sem volt már teljesen épp, mikor keresztül lőttek rajta.
Nekem az a kérdőjel inkább, hogy nem kezdett el ömleni a vér belőle és hogy bírt a Kedves nem csak felállni, de még cipelni magával a társát is egy darabon? Szóval érdekes... Az animeaddicts spoilerszobájában viszont tesznek erről is utalást, érdemes bekukkantani oda, vannak érdekes dolgok ott is.
Nagy kaliberű lövedékek le tudnak tépni egy végtagot vagy szó szerint szétloccsantani egy fejet. Például egy 12.7-es vagy nagyobb kaliberű rombolópuska (Anti-material Rifle), bár tudtommal ezekkel háborús bűn emberre lőni, vagy egy nehéz-géppuska találat.
De ilyen tűzerejű fegyvereket alapvetően nem puha célpontokra találtak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!