Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Meddig tart felépülni egy...

Meddig tart felépülni egy bokarándulásból?

Figyelt kérdés
2018. jan. 10. 22:04
 1/7 anonim válasza:
Attol fugg mennire randult meg. De kb 1 hét. Max 2 , de akkor mar eléggé megrandulhatott.
2018. jan. 10. 22:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, 4 hónapja történt, még mindig fáj, orvos azt mondta semmi baja, megrándulhatott...
2018. jan. 10. 22:26
 3/7 anonim válasza:
Hat akkor az nem megrandulas :D keress fel valami jobb orvost es nézesdeg mert az ilyen nem jatek. Nem akarom beled beszelni, dd lehet nem is a.bokad ,hanem pl inszalag vagy valami ilyesmi. Mit csináltal, hogy tortent ez a "megrandulas"?
2018. jan. 12. 05:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem edzésen rándult meg, ugrásnál oldalvást fordulva érkeztem rá és így bebicsaklott. Nem ficamodott ki, de annak határán lehetett. Rettentően fájt!

Péntek volt, este fél nyolcra, a rendelés végére értük le barátom támogatásával a rendelő sebészetére. Egy fiatal doki volt ott, de már nagyon ment volna haza. Megröntgenezték, azt mondta, törés nincs, borogassam, pihentessem, hétfőn mehetek dolgozni.

Hétfőn, kedden bebicegtem melóba, de csak ülőmunkát tudtam végezni. Egyre jobban fájt! Szerdán visszamentem a sebészetre a főorvosnőhöz. Megnézte a pénteki röntgent, majd behívatta a pénteki dokit. Kegyetlenül lehordta a hanyagsága miatt! Oldalt az alsó lábszáram fájt, nem csak a bokám. Kiderült, ínszalag-zúzódásom, - húzódásom van. Begipszelték a lábamat 8 azaz nyolc hétre! :-(

Slussz poén: mikor a frissen gipszelt lábammal hazamentünk, elromlott a lift. Az épp lábamon, egy lábon felugráltam a hatodik emeletre a lépcsőn. Egyik lábam a betegség miatt fájt, a másik az izomláz, a túlzott terhelés miatt. :-(

2018. jan. 13. 10:19
 5/7 A kérdező kommentje:

Focizás közben valaki alám csúszott és nem a labdát találta el...

Nekem is volt már dolgom hanyag orvosokkal. Törés után 2 évvel el kezdett fájni a kezem, azt mondták semmi baja. Átmentem egy másik orvoshoz, azt mondták műteni kell... így is lett, de ugyanúgy fáj azóta is

2018. jan. 13. 21:51
 6/7 Lupati válasza:
Én 6 hete jártam így.Lépcsőn lefelé okosba.Törés nincs Inszalagok húzódhattak meg egyre jobb de még nem az igazi.Szerintem még legalább egy hónap hogy teljesen rendbe jöjjön
2018. jan. 15. 21:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Amennyiben hozzáértő kezelést kap és csupán rándulás /ficam van, akkor megfelelő mozdulattal helyre tehető és 1-2 óra múltán a fájás is elmúlhat.

Két FONTOS dolog:

1. Nem szabad terhelni, ráállni, a lábat lógatni kell és lazán forgatni a lábfejet, hogy helyére forduljon. Amennyiben hozzáértő személy van közelben, úgy enyhe kézmozdulattal segíthet a helyre tevéssel.

2. A ficam helyét jeges- vagy hideg vizes borogatással hűteni kell, hogy a gyulladást levegye, ne dagadjon meg.

2018. febr. 10. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!