Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Milyen jelek utalnak arra, ha...

Milyen jelek utalnak arra, ha eltört a (kéz) kisujjam?

Figyelt kérdés

Mindenképp be kell lilulnia?

Ma volt egy kis balesetem délelőtt, több helyen megütöttem magam (elestem), azt hittem az ujjam nem olyan vészes, de most így estére eléggé fáj, főleg nem tudom kiegyenesíteni.

Pont a nagyobbik ujjperc hajlatánál ütöttem meg, ráestem...

2017. dec. 15. 21:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%

Azt, ha eltörik, azonnal érzed.

Utána mozgatásra éles, szúró fájdalom jelentkezik és nyugalmi állapotban is elég rendesen fáj. Mozgatáskor ropogásszerű hangot hallasz.

Ha nem is tört el, mindenképpen érdemes elmenni és megröntgeneztetni, mert egy szalagsérülés vagy komolyabb zúzódás is orvosi ellátást igényelhet. Lehet pár hétre sínbe kell tenni az ujjadat annak érdekében, hogy rendesen meggyógyuljon és ne legyen vele problémád egész hátralévő életedben (pl. mozgásbeszűkülés, állandó fájdalmak).

2017. dec. 16. 11:04
 12/16 anonim ***** válasza:
27%

na mi van a bibiddel?

elvitted dokihoz?

2017. dec. 16. 18:53
 13/16 A kérdező kommentje:
Délelőtt felhívtam az ügyeletet ahová tartozunk. (Az kis hely, ott nics rtg.) Az elmondásom alapján a hölgyike javasolta, hogy várjak hétfőig, ha nem akarom a fél napomat az ügyeleten tölteni Bp-n, vegyek be fádalomcsillaítót
2017. dec. 16. 19:50
 14/16 A kérdező kommentje:

(Épp javítani akartam, de elküldtem),

... ha fáj.

Gyerek nélkül csak ma tudtam menni. Elmentem.

Doki megvizsgálta, azt mondta szerinte csak zúzódás, de rtg.

Az eredmény bizonytalan. Az egyik felvételen nem látszik elváltozás, a másikon mintha repedés lenne.

Kaptam egy sínt, a hét vége előtt kontroll.

Köszönöm azoknak, akik nem idióta módjára, kikoktató bunkó stílusban válaszoltak.

2017. dec. 16. 19:56
 15/16 anonim ***** válasza:
25%
11, de ostoba vagy, ne böfögjél már bele olyanba, amiről fingod nincs. Semmilyen fájdalom nincs a töréskor, főleg nem szúró. Éppen ellenkezője. Szinte érzéketlenné válik a törött terület, te gyökér.
2022. jún. 2. 23:37
 16/16 anonim ***** válasza:
14%
#15 - Szevasz BUNKÓ!
2022. jún. 3. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!