Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hatalmasat zakóztam, nem...

Hatalmasat zakóztam, nem tudom mozgatni a könyököm, mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Kezemre estem merőlegesen. Semmi reccsenést vagy hangot nem hallottam, csak azt vettem észre hogy fáj a könyököm. Megmozgattam akkor hogy nem-e a törött-e bár fájt, minden irányba tudtam mozgatni teljesen. De pár órával később most nem tudom mozgatni, teljesen beállt olyan 60-70 fokos szögben, ha megpróbálom mozgatni bárhogyan akkor akkor fáj, olyan mintha egy láthatatlan gipszben lenne, mi lehet ez? Balesetire nem szeretnék elmenni, mert ott 6-9 órákat szoktak várni az ismerőseim.
2017. okt. 30. 14:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Pedig muszáj lesz
2017. okt. 30. 15:00
 2/17 anonim ***** válasza:
19%
Nem valószínű, hogy eltörött. Ha megnyomod, és szúró érzést érzel, akkor leválhatott egy porc darab, de ha csak sima fájdalmat érzel nyomásra, csak megzúzódhatott. Kenegesd fekete nadálytő krémmel, és borogasd hideg vizes ruhával, vagy jegeld. 1-2 hét múlva rendbe fog jönni.
2017. okt. 30. 15:03
 3/17 anonim ***** válasza:
Akkor ne menj.
2017. okt. 30. 15:07
 4/17 anonim ***** válasza:
Valószínűleg minimum elrepedt a csontod. De az alapján, amit írsz, el is törött.
2017. okt. 30. 15:12
 5/17 anonim ***** válasza:

Kedves második, ne írj már fszságokat!

3F a törés biztos jele: Funkcióváltozás, fájdalom, formaváltozás.

Az utolsót nem írta, de az első kettő stimmel - ez nem fog helyre jönni kenegetéssel, hacsak nem pillanatragasztóval kenegeti a csontját.

2017. okt. 30. 15:13
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Lehet olyan törés, ahol nem vált el teljesen egyik darab a másiktól, az nem fog recsegni, mégis törés.

Meg kell röntgenezni, vigyél magaddal túlélőcsomagot (aprópénz a kvautomatába, csoki, rejtvényújság), lehet szerncséd lesz és nem is kell sokat várni.

Indulj el mielőbb, mert az éjszakába fog nyúlni és éjjel kevesebb az eü személyzet száma. Rtg orvos vagyok, ügyeletben du 4-től reggelig én leletezem az összes röntgent, CT-t, én ultrahangozom, persze, hogy várni kell, és ez még csak a képalkotás.

Minden jót, ügyes legyél!

2017. okt. 30. 15:14
 7/17 A kérdező kommentje:
nincs bedagadva meg nincs külső nyoma
2017. okt. 30. 15:23
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezért használnak az orvosok Röntgensugarakat.
2017. okt. 30. 15:26
 9/17 anonim ***** válasza:
86%
Döntsd el, hogy mit szeretnél! Az egyik lehetőség, hogy nem mész orvoshoz és hetekig-hónapokig-évekig (esetleg életedvégéig) fog fájni, illetve lehet, hogy soha többet nem tudod majd megmozdítani. Vagy most kviárod a sorod a trauma ügyeleten, megröntgenzik, egy orvos ránéz és megállapítja, hogy mi a baja (az is lehet, hogy semmi)? Én most kb.mindent megtennék, hogy ne fájjon az egész kezem, krónikus nem múló fájdalom (nekem is hasonlóan kezdődött évekkel ezelőtt, igaz nekem mint később kiderült szilánkosra tört a könyököm és a rádiuszom is eltört 3 helyen, de nem mentem el orvoshoz, mert majd elmúlik a fájdalom, meg nekem be ne gipszeljék stb.), és gyakorlatilag nem tudom mozgatni. A legkisebb mozdulatra fáj stb. És még csak 28 éves vagyok. Gyakorlatilag béne a jobb kezem, mintha nem lenne mert semmit nem tudok vele kezdeni. 1000 helyen jártam orvosnál és azt mondták, hogy ezzel már semmit nem tudnak kezdeni, szokjam meg ilyen marad.
2017. okt. 30. 15:38
 10/17 anonim ***** válasza:
Mondom, ne menj de akkor ne nyávogj.
2017. okt. 30. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!