Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hogyan viszonyulnak az emberek...

Hogyan viszonyulnak az emberek az utcán egy kerekesszékkel közlekedő fiúhoz? Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem maradandóan, hanem egy sérülés miatt, a kíméletesebb közlekedés okán szükséges használom kerekesszéket. Szeretnék kimozdulni otthonról, de nem tudom mire számítsak az utcán, plázában, vagy a tömegközlekedéssel. Illetve a hétvégén fürdőbe megy a család, és nem szeretnék itthon maradni. A gyógyvizes medencét akár használhatnám is, de nyilvánvalóan akkor még inkább a figyelem középpontja lennék.

Mire számítsak ezeken a helyeken?

F,16

2017. szept. 28. 23:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom masnak mi a nezopontja, de en egy kerekesszekes embert vagy legyen akarmi szemmel lathato problemaja, nagyon sajnalok es tisztelek!! Alltalaban probalom nem megbamulni az ilyen embereket es teljesen termeezetesen viselkedni hogy ne erezze kulombnek magat csak azert mert valamilyen betegsege van vagy valamiert erre kenyszerult! Igazabol ugyan olyan ember mint mas, mert neznek ra maskepp! Semmivel sem kevesebb mint aki mas! Inkabb ha tehetnem minden ilyen embernek segitenek es egy kicsivel talan tobb a szeretetem is egy ilyen ember fele akinek barmi probelmaja is van! Remelem sokan masok is igy gondoljak, szoval szerintem nem kell tartanod attol hogy mit gondolnak majd! Es igazabol foglalkoznod sem kell senki massal! :)
2017. szept. 28. 23:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan ertekes ember mint barki mas, de persze igyekszem ot segiteni ha keri vagy ha olyan a szituacio. Szerintem nem lesz gond
2017. szept. 29. 00:23
 3/10 Metionin ***** válasza:
Nálunk több kerekesszékes diák is jár az egyetemre, igazából senki nem néz rájuk másképpen. Max annyi hogy időnként megállnak segíteni nekik, pl megfogják az ajtót. Egy olyan helyen, ahol sokféle korú és világnézetű emberrel lehet találkozni, pl pláza vagy egy busz, előfordulhat hogy valaki megbámul vagy kérdezősködik de ez utóbbi ritka. Én csak 2 napig jártam a verdával miután balesetem volt, utána mankóztam de nem vettem észre hogy bárki megbámult volna.
2017. szept. 29. 00:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én igyekszem úgy kezelni, mint a többi embert. Vagyis nem bámulom meg, sajnálom, persze, de azt sem mutatom ki, mert sokan nem szeretik. Általában azért kicsit előzékenyebb vagyok velük.

De úgy vettem észre, hogy sok ember nem veszi észre magát bámulás közben, erre azért készülj fel.

2017. szept. 29. 09:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az kimaradt, hogy emiatt ne maradj le semmiről!!
2017. szept. 29. 09:37
 6/10 anonim válasza:
100%

Én nagyon bírom a kerekesszékes srácokat!:) Talán azért, mert én magam is mozgássérült vagyok.. A múltkor pont kiírtam egy olyan kérdést, hogy hol ismerkedhetnék kerekesszékes fiúkkal. Korban is egyformák vagyunk. Esetleg nem lenne kedved beszélgetni?

16/L

2017. szept. 30. 20:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Igazatok volt, nem volt semmi gond, a közlekedés is megoldható. A fürdőbe is elmentem, jó döntés volt, a lehetőségekhez képest fölöttébb élveztem. A medence szélén csak egy kissrác jött oda hozzám érdeklődően:)
2017. okt. 2. 20:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ennek nagyon orulok! :) tovabbi sok jo programot, es kikapcsolodast a csaladdal! :* /1
2017. okt. 15. 23:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy megkérdezem, de ezt olvasva felkeltette az érdeklődésemet. Amikor voltál a fürdőben, hogy mentél,hogy öltöztél át? Volt kerekesszékes öltöző? A medencébe hogy tudtál bemenni? Remélem azóta jobban vagy!
2017. dec. 4. 22:10
 10/10 A kérdező kommentje:

8-as: Köszi, neked is! :)

9-es: Igen, az átöltözés volt az, amin gondolkozni kellett, mert nem gondoltam, hogy létezik kerekesszékes öltöző, a "normálban" pedig nem szerettem volna átöltözni. Ezért úgy oldottam meg, hogy mivel amikor voltam, akkor még nem volt olyan hideg idő, már szinte teljesen át voltam öltözve, amikor mentünk. A fürdőnadrág rajtam volt, már csak a rövidnadrágot és a pólómat kellett levennem, de már a strandon belül. Már úgy mentem, hogy mezítláb voltam, így azzal se volt gond.

A medencébe való belemenést pedig úgy képzeltem, hogy a medence szélén kiszállok, leülök a peremre, és úgy, de kellemes meglepetésre volt ott ilyen medencelift, és amikor megláttak az ott dolgozók, egyből kedvesen felajánlották, és segítettek, abba kellett átülnöm és azzal beleemeltek a vízbe.

Azóta már szerencsére nem kell használnom a kerekesszéket. :)

2017. dec. 4. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!