Normális, hogy úgy érzem, szétesik a lábam?
Nekem egy komplikált szilánkos ízületi felső lábszár csont törésem volt, szárkapocscsont töréssel egybekötve.
1 hónap alatt két műtétem volt, és semmilyen mértékben nem mozgathattam a lábam. Majd utána még 1 hónap otthon fekvés, és pihenés következett. Csak utána kezdhettem meg a gyógytornát.
Hihetetlen, hogy mennyire el tud fogyni az izomzat, és mennyire le tudnak gyengülni az inak/ízületek.
Úgy képzeld el, hogy a majdnem 2 hónap fekvés után, amikor az ölembe vettem a laptopot, lecsúszott bal oldalra, mert annyira eltűnt az izmom a bal lábamból, hogy 2szer olyan vékony lett mint a jobb..
Februárban történt a baleset, és még most sem tudok normálisan járni, csak 1 mankóval...
Szóval hja, ez sajnos normális. Nagyon le tudnak gyengülni az ember végtagjai, ha egy ideig nincsenek használva. S sajnos, csak hosszú és néha fájdalmas gyógytornával lehet újra formába hozni.
Nekem is ha a teljes súlyomat ráterhelem a sérült lábamra, olyan érzés, hogy mindjárt összecsuklok. Mintha gödörbe lépnék, és összecsuklanék. Hiába tornászok minden nap. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!