Ha eltört egy lábközépcsontom, akkor begipszelik a lábam?
Figyelt kérdés
Alámfordult a lábfejem, lehet eltörött.
Ha elmegyek megnézetni az Sztk-ba, mire számítsak? Mit fognak velem csinálni?
2017. júl. 27. 12:29
1/3 anonim válasza:
Amennyiben a törés jellege nem indokolja a műtéti beavatkozást, gipszrögzítést alkalmaznak. A rögzítés ideje általában 6-8 hét, de a kezelés hosszát meghatározza a törés súlyossága, jellege, a beteg gyógyulási hajlama, illetve hogy vannak-e egyéb sérülései is (szalagszakadás, más csontok törése, stb.). A törésgyógyulás elősegítésére érdemes D-vitamint és kalciumot szedni a rögzítés ideje alatt. Ha a konzervatív (nem műtéti) kezelés nem sikeres, vagy a törés állapota szükségessé teszi, operációra kerül sor, mely után szintén gipsz viselése szükséges.
2/3 anonim válasza:
Nekem 1 hét fekvőgipsz és 5 hét járógipsz volt a kezelés, amikor eltört 1 lábközépcsontom. A gipszem térd alatig ért, csak a lábujjam lógott ki belőle elöl.
3/3 anonim válasza:
Nekem is eltört pár éve, és nekem nem gipszelték be. Elmozdulás nélküli ferde törés volt az 5. lábközépcsontom tövénél. Szépen meggyúgyult magától, csak sokáig keménytalpú bakancsban kellett járnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!