Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ha eltört egy lábközépcsontom,...

Ha eltört egy lábközépcsontom, akkor begipszelik a lábam?

Figyelt kérdés

Alámfordult a lábfejem, lehet eltörött.

Ha elmegyek megnézetni az Sztk-ba, mire számítsak? Mit fognak velem csinálni?

2017. júl. 27. 12:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben a törés jellege nem indokolja a műtéti beavatkozást, gipszrögzítést alkalmaznak. A rögzítés ideje általában 6-8 hét, de a kezelés hosszát meghatározza a törés súlyossága, jellege, a beteg gyógyulási hajlama, illetve hogy vannak-e egyéb sérülései is (szalagszakadás, más csontok törése, stb.). A törésgyógyulás elősegítésére érdemes D-vitamint és kalciumot szedni a rögzítés ideje alatt. Ha a konzervatív (nem műtéti) kezelés nem sikeres, vagy a törés állapota szükségessé teszi, operációra kerül sor, mely után szintén gipsz viselése szükséges.
2017. júl. 27. 12:34
 2/3 anonim válasza:
100%
Nekem 1 hét fekvőgipsz és 5 hét járógipsz volt a kezelés, amikor eltört 1 lábközépcsontom. A gipszem térd alatig ért, csak a lábujjam lógott ki belőle elöl.
2017. júl. 27. 14:12
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is eltört pár éve, és nekem nem gipszelték be. Elmozdulás nélküli ferde törés volt az 5. lábközépcsontom tövénél. Szépen meggyúgyult magától, csak sokáig keménytalpú bakancsban kellett járnom.
2017. júl. 30. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!