Volt már valakinek külboka törése, mennyi idő, míg normális lesz?
Figyelt kérdés
23/l vagyok, külboka törésem volt június 26-án, azóta már voltam fekvőgipszben, és most járó van. Elvileg jövőhéten leveszik a gipszet. A röngtenfelvételen az van, hogy a csont összeforrt, de az orvos nem engedett még ráállni, azt mondta, hogy majd fokozatosan kell terhelni, ahogy a gyógytornász tanácsolja. Nem fáj, mozog rendesen, már nemis dagad fel, ha leteszem a földre, de a lábam belefogyott a gipszbe. Műtve nem volt.2017. júl. 30. 10:45
1/1 anonim válasza:
A bokatörés rehabilitálása az egyik legnehezebb történet. Nekem egy műtött (elmozdult spirál külboka törés) kb 5-6 hónap volt mire nagyjából normális lett. Lehúztam kétszer 3 hét gyógytornát, ott találkoztam huszonéves nem műtött bokatöröttekkel, akik lába semmivel sem volt jobb mint az enyém. Tehát önmagában az, hogy nem volt műtve semmit nem jelent. Kb. 30 fokban kell tudni mozgatni a bokádat, minden attól függ, hogy ez mennyi idő alatt lesz meg. Én 5 fokról indultam, nem fájt és nem is sántítottam. Hallgass a dokira, mert ha nem jön teljesen rendbe akkor az hosszú távon hazavágja a többi izületet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!