Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Levették a gipszem 1 hete de...

Levették a gipszem 1 hete de mindig befelé fordítom a lábfejem. Ez normális vagy baj? És ha normális miért van ez?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 25. 16:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Több oka is lehet. Így látatlanba legvalószínűbb, hogy a tartós gipsz-viselés miatt elgyengült a lába. Fontos a megfelelő tornáztatás, segíthet.
2017. ápr. 27. 09:41
 2/6 anonim ***** válasza:
A kérdés alapvetően az a megfogalmazásodra, hogy "befelé fordítom a lábam",hát fordítsd kifelé. De ha azt akartad írni, hogy nem tudod, normál állapotba fordítani,és használni, akkor egyértelmű, hogy gond van! Mindenképpen vissza kell menned, és jelezned, a problémát.
2017. ápr. 27. 10:34
 3/6 anonim válasza:

Szerintem az lehet a dologban , hogy tartós gipszed volt ezért a làbad megszokta azt a pozíciót így már akaratod ellenére is úgy teszed a lábad . Egy kis tornáztatás szerintem javítana a helyzeten :)

Mielöbbi gyúgyulást

2017. ápr. 29. 07:10
 4/6 anonim válasza:
Nekem egyszer a karom tört el. A hosszabb gipszelés miatt előfordul az ilyen. Elgyengülnek az izmaid, mivel ugye nem használtad őket. Vízben tornáztasd, nekem ezt tanácsolták.
2017. ápr. 29. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Normális abban az értelemben, hogy gyakori. Ha tartósan (1..2 hét alatt sem) veszel észre javulást, akkor el kell menni dokihoz. (Pl. reumatológus)és vízi gyógytornás terápiát kérni.) A strandon szokták tartani, nagyrészt a medencében. 1..2 hónap és helyretesz. Nekem 9 hónapig csak mankóval ment a járás, a láb szintén kifordulva és nemigen tudtam kiegyenesíteni sem. Ez a gyógytorna tette rendbe, amennyire lehetett. Utána még éveken át nehezen jártam, nem bírta a tartós terhelést, stb. 8 évre rá nagyon lassan, fokozatosan jött rendbe. Még most se tökéletes, de létrázom, lépcsőzöm, 1..2 km-eket tudok vele fájdalommentesen is sétálni. - Egy térd alatti törés ami a porcot is szétviszi, az pl. ilyen.

És mindez egyetlen harcművész mozdulattal elérhető...

2017. ápr. 29. 14:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Jó köszönöm már nem fordítom befelé a labfejemet de az normális ha sántít ok es néha faj?
2017. ápr. 29. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!