Hogy lehet kibírni a hidrogén-peroxidos, többszöri sebmosást?
A tegnapi nap folyamán sikerült egy elég nagy rozsdás szögbe lépnem, ami átszúrta a cipőmet, és pár centinyire (hogy pontosan mennyire nem tudom, nem látom) belefúródott a sarkam feletti részbe. Házidokitól kaptam is a tetanuszt, illetve hidrogén-peroxiddal kimosta a mély sebet, belefecskendezve azt. Egy kissé kellemetlen volt, feszített és lüktetett. Azt mondta, ezt a mosást még aznap 1x másnap 2x meg kell ismételni otthon.
Az aznapi ismétlésnél már nem hogy kellemetlen volt, hanem úgy fájt, hogy torkom szakadtából üvöltöttem, sírtam, és véresre haraptam a pólómat. Akit csak megkérdeztem azt mondta, ez természetes, mivel a hidrogén-peroxid az élő szövetet is roncsolja.
Na mármost. Ha tényleg szükséges ennyire kitisztítani, és nem csak egyszer nyomni bele (a javallott adag csak kb. 10-szeri belenyomásra kerül bele) nincs valami módja, hogy ne dögöljek meg a fájdalomtól?
Próbáltam a ma reggelinél fájdalomcsillapítót bevenni előre, párosan, semmi haszna, olyan érzés, mintha a lábam tüzes vassal, belülről húznák ki...
Tovább idegel, hogy neten azt olvastam, untig elég a tetanusz, a seb kitisztítása, plusz az antibiotikum, amit szintén szedek. Akkor minek ez az órákon át tartó nyomkodás???
3%-os koncentrátumú elvileg.
De már ráhagytam, nem bírom a fájdalmat. Volt már néhány ambuláns műtétem, meg varrások, amiket ébren végeznek, semmi nem fájt még ennyire... Elég lesz neki az 1 nap fertőtlenítés a 2 helyett ha meg elfertőződik bogyó meg oltás mellett így is akkor leszarom megérdemli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!