Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megütött egy férfi, mit tegyek?

Megütött egy férfi, mit tegyek?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, szét próbáltam választani a haveromra támadó srácot, aminek végül az lett az eredménye, hogy engem talált el az ütés, többször is. A bordám belilult, nem fáj elviselhetetlenül, de levegő vételkor érzem, szúr, nyomásra elég érzékeny. A második ütés az alhasamat érte, rögtön utána szúrkált kicsit a petefészkemnél, görcsölgettem, de az már elmúlni látszik. Olyan választ nem szeretnék kapni, hogy jelentsem fel, stb, ez a téma túl bonyolult, nem akarom részletezni. A kérdésem, ilyen sérülésekkel el kell menni orvoshoz? Sebészhez? Vagy melyik szakorvoshoz? Vagy elég az itthoni kamillás borogatás? Esetleg tudtok ajánlani valami jó krémet a bordámra? Előre is köszönöm a válaszokat!
2016. nov. 9. 16:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Traumatológiára érdemes, elsősorban a hasad miatt, egy hasi ultrahang nem ártana. Zúzódásokra a Lioton gél remekül beválik.
2016. nov. 9. 16:35
 2/11 A kérdező kommentje:
El kell mennem először a körzeti orvoshoz? Vagy oda nem kell beutaló? Ha holnap már nem fog fájni, akkor is meg kéne nézetni?
2016. nov. 9. 16:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Körzetihez is nyugodtan mehetsz, ő el fog küldeni a megfelelő szakorvos(ok)hoz.

Lehet, hogy egy rtg-t is csináltat majd, hogy nem repedt-e meg egy bordád, + lehet urológia/nőgyógyászat ultrahang, stb.

2016. nov. 9. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy hova vagy bejelentve. A körzeti orvoshoz nem kell beutaló, mert gyerekorvos, 18 év alatt gyerekorvoshoz mész még. Kérdezd meg anyud, hogy hova vagytok bejelentve, ha nem tudod, beutaló nem kell, ingyenes az egész.
2016. nov. 9. 16:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Anyukámat ebbe nem nagyon szeretném beavatni :/ de köszönöm a válaszokat!
2016. nov. 9. 16:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"El kell mennem először a körzeti orvoshoz? Vagy oda nem kell beutaló?"

A körzetihez nem kell. (Általában ő osztogatja a beutalókat máshova.)

"Ha holnap már nem fog fájni, akkor is meg kéne nézetni?"

Hát te tudod, én megnézetném. Nehogy évek múlva kérdezzék meg egy terhességi vizsgálaton, hogy nem érte-e erős trauma a hasfalat korábban.

2016. nov. 9. 16:44
 7/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, elmegyek!
2016. nov. 9. 16:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"18 év alatt gyerekorvoshoz mész még"

Igaz, ez elkerülte a figyelmemet.

Ha valóban aggódsz a későbbi egészséged miatt, és nem akarsz kockáztatni, akkor az sem őrültség, hogy a szüleidet is beavasd. Ezt már neked kell tudni, hogy mi éri meg neked, mit miért vállalsz be, melyik számít nagyobb kockázatnak.

2016. nov. 9. 16:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Anyukám most nagyon stresszes szegény, nem szeretném ezzel még leterhelni. És tudom, h most mennyire kikészítené még ez is, h megütötték(!) a lányát.
2016. nov. 9. 17:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Én felkeresném a srácot,aki rádtámadt és elintézném!
2016. nov. 10. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!