Balesetes kulcscsonttörés, mikorra várhatok bármi nemű kártérítést?
Bicóval tekerek haza a praktikerből szombaton , mert éppen üvegeztünk és elfogyott a tömítő.
Főútvonalon haladok a bicikliúton, át a biciklis zebrán és bámm oldalba elkapott egy kocsi. Repültem jó 2-3 métert, bal vállal tompítottam. Bicikli totálkár. Emberünk kiszáll a kocsiból aki legalább annyira sokkot kapott mint én, nézi hogy mi van velem, hívjon e mentőt vagy valami. Mondtam neki hogy nem kell, csak vigyen el hazáig. Ekkor még nem éreztem fájdalmat valószìnűlek a sokk + adrenalin löket miatt. Elvitt hazáig, megadta az elérhetőségeit. Másfél napig feküdtem próbáltam túltenni magam a sokkon több kevesebb sikerrel, kissebb fájdalmak os kezdtek előjönni.
Hétfő reggelre mintha kés állt volna a kulcscsontomba, iszonyatos fájdalom. Ok, így nem lehet elmenni dolgozni, irány a sebészet. Kulccsonttörés, nagyonjó. Minimum 3 hónap mire újra meló. Kaptam egy papírt amit be kellett volna vinnem a rendőrségre jelenteni mi történt, de úgy voltam vele elég korrekt volt a fickó nem akarom bevonni a rendőröket, tisztességes berek módjára is le lehet ezt rendezni. Hazaérek , rá 10 percre kintvannak a baleseti helyszinelők, felveszik a jegyzőkönyvet , elkérték a sofőr elérhetőségét stb. A sofőr teljes mértékben eggyüttműködött a rendőrseggel, ő is mindent lelkiismeretesen a történtek szerint mondott el.
Ennyi a körítés, most a kérdés. Mekkora kártérítésre számíthatok? Mennyi ideig fog ez húzódni ha teljesen eggyüttműködik a sofőr? Fogadjak ügyvédet?
Kitől várod a kártérítést?
Azért mert ő volt a hibás és ezt el is ismerte még nem kell kártérítést fizetnie.
Van biztosításod? Ha van, akkor az fizethet, ha lezárult az ügy.
1) A kártérítési összeg megállapításánál több dolgot kell figyelembe venni. A kiesett jövedelem és a baleset miatti kiadások mellett ebben az esetben valószínűleg a személyi sérülés után járó sérelemdíj fogja a kártérítési összeg legnagyobb részét kitenni. A sérelemdíj nagyban függ attól, hogy mekkora a maradandó egészségkárosodás mértéke, illetve hogy kivel történt a baleset. Egy családfenntartó esetén ugyanannál a sérülésnél nagyobb összegű kártérítés várható, mint egy nyugdíjaskorú vétlen fél esetén. Ennek a kalkulátornak segítségével hozzávetőlegesen meghatározható mekkora összegű kártérítésre lehet számítani: [link]
2) Ha a sofőr együttműködik, akkor a rendőrség valószínűleg közvetítői eljárást fog elrendelni néhány héten vagy hónapon belül. A közvetítői eljáráson ha sikerül megegyezni, akkor bírósági szakasz nélkül lezárják az ügyet. A biztosító részéről is inkább hónapokban kell gondolkodni. Sajnos ez nem "gyors pénz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!