Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Sürgős! Eléggé fáj a fejem,...

Sürgős! Eléggé fáj a fejem, mert leütöttek (na nem szó szerint), de mi lehet a baj? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Tegnap voltam kosár edzésen és valaki véletlen a fejemre dobta a kosárlabdát (eléggé erősen..) . Akkor nagyon fájt, de utána már kezdett múlni, nap végére szinte már teljesen jó volt. Ma pedig egyik órán nagyon elkezdett a szemem fájni meg a fejem és foltokban láttam. Utána hányingerem is volt.. most már picit jobb.. De szerintetek ugye nincs semmi bajom??

14/L

2016. szept. 15. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Enyhe agyrázkódásod van. A szédülés, a hányinger mind ennek a tünete.

Először is ne igyál koffeinest semmit, ilyenkor tilos, tehát kólát se! Másodszor jó lenne, ha otthon tudnál maradni holnap, az orvos erre ágynyugalmat javasol, enyhe pihenést. Ha holnap mégy suliba, se holnap estére, se hétvégére ne szervezz programot, lötyögjél otthon. Alkoholt egy kortyot se!

Nem kell megijedni, nem súlyos, de az enyhe fokú agyrázkódást is ki kell pihenni.

Engem konkrétan kiírtak egyszer vagy három nap táppénzre, mert lendületből belefejeltem a konyhaszekrény ajtó sarkába. Egy élmény volt. Gyerekkoromban viszont lazán elmentem egy lefejeléssel osztálykirándulásra két napra.

Azért inkább csak pihenjél, lötyögjél a hétvégén, hétfőre rendbe jössz!

Most elolvastam még egyszer, az hogy foltokban láttál, kicsit aggaszt.

Ha rosszabbodik, mindenképp orvos. De szerintem nem lesz gond. Azért gondolom a szüleidnek csak szólsz?

2016. szept. 15. 21:11
 2/5 A kérdező kommentje:

PErsze szóltam, de anyu olyan, hogy mindig azt mondja, úgysincs semmi bajod..

Az baj ha egy pici kávét ittam?

amúgy már minden jó, csak még a fejem fáj a hirtelen mozdulatoknál is meg mikor fuvolázok..

És miért utána egy nappal jelentkeztek a tünetek?

2016. szept. 16. 14:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Sürgősen el kell menni orvoshoz!Azért másnap jelentkezhettek a tünetek,mert az ütés következtében keletkezhetett egy vérömleny az agyadban,és az lehet nyomja a látóideget,ezért a foltokban való látás.Koponyaröntgen kéne!Nem szabad ilyennel játszani!
2016. szept. 16. 16:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ami most aggaszt a válaszodban, az meg az, hogy fuvolázás közben van panaszod. Fuvolázás közben nyilván van egy szabályos test- és fejtartás, és ezen kívül a levegőt fújod ki a szádon, meg tartod a fuvolát. És passz. Ebben mi okozza a panaszt vajon? Az, hogy nem pihensz - ahogy mondtam - és ülsz egyenes háttal, egy bizonyos testtartásban, és ezt erőlteted?

Én nem akarom kicsinyelni sem nagyobbítani a problémát, szerintem a vérömlenyhez nagyobb ütés kell - balesetszintű - de az, hogy foltokban láttál, és fuvolázás közben is panaszaid vannak, az engem aggaszt.

Beszéld rá szépen anyukádat, hogy menjetek el orvoshoz! Nem hétfőn, hanem ügyeletre (szóval ma, vagy holnap, amint lehet). Ezeket mondjad anyukádnak, hogy foltokban láttál, még fuvolázás közben is panaszod van, meg az összes tünetet, ami volt, hányinger, stb. Beszéld rá.

Egyszerűen esetleg nem enyhe, hanem attól kicsit komolyabb fokú agyrázkódásod lett. Ez teljesen egyedi kérdés, kinek hogy. Menjetek el orvoshoz!

Egyébként mint mondtam, pihenned kell, nem fuvolázni.

Kávét meg azért ne igyál, mert szédülni fogsz tőle. Tapasztalat, de az orvos is ezt fogja mondani (nekem is mondták).

Majd írd meg, hogy mi volt.

2016. szept. 16. 17:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Mostmár nem igazán fáj a látásom is jó :)

gyakran elszédülök (ha hirtelen felállok egy pillanatig semmit se látok..) de már előtte is mindig ez volt..

Köszönöm a válaszokat!

2016. szept. 16. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!