Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ha lehajolunk valamiért, be...

Ha lehajolunk valamiért, be kell hajlítani a térdet? Egészségügyi szempontból

Figyelt kérdés
2016. júl. 27. 13:11
 1/7 anonim válasza:
Ha csak arra gondolok, hogy a szomszéd néni 70 évesen EGYENES LÁBBAL kapál és gyomlál azt mondanám hogy nem. De ennek ellenére én be szoktam, mert kényelmesebb, viszont így kopik a porc, szóval talán még jobb is ha nem hajlítod be.
2016. júl. 27. 13:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nehezet emelsz, akkor érdemes guggolni és úgy felvenni, különben a gerincnek nagyon rossz, de ha egy sima zsebkendőért vagy más könnyű tárgyért hajolsz le, akkor nem szükséges a térd hajlítása.
2016. júl. 27. 13:38
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor jobb ha nem hajlítom be? Ezt nem is tudtam.

De ha mondjuk a buszról lépek le, akkor egyik lábam be kell hajlítani, ugye?

2016. júl. 27. 14:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne lihegd ezt túl. :) Nehéz cuccok emelésén kívül nem szükséges erre odafigyelni, maximum ha van konkrét gerinc- vagy térdproblémád. A szervezet arra van kitalálva, hogy használjuk.
2016. júl. 27. 14:25
 5/7 Fültágító válasza:

Na. Az én munkahelyemen kötelező úgy lehajolnunk, ahogy a betanításon megmutatjuk, ugyanis: mint említették, ha nehéz tárgyat emelsz, az nem jó a gerincnek.

Továbbá: ha rogyasztva guggolsz le, és ügyelsz rá, hogy a fejed ne előzze meg a térdedet, akkor elkerülheted, hogy elszédülj, hirtelen a fejedbe menjen a vér, stb. Tehát jobb az ilyen lehajolást használni, de persze ha lehajolok a fent említett pzs-ért akkor én sem rogyasztok be. Ha a macskát simogatom, már inkább.

2016. júl. 28. 22:48
 6/7 anonim válasza:
Börtönben ne egyenes térddel hajolj le a szappanért!
2016. júl. 30. 09:24
 7/7 László24 válasza:
Semmiképp nem szabad a térdet behajlítani soha!Járni is csak kizárólag egyenes lábbal lehet,különben véged!
2016. aug. 3. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!