Boka sérülésben valaki tud segíteni?
Sziasztok! Valaki nem orvos vagy nem ismer véletlenül orvost aki bokára van specializalodva? 17f (focista)
Nagyon fontos lenne. Még hálálnám! :)
KB másfél hónapja motorbalesetem volt. Beszorult a kicsi és a motor közé a lábam. A bokám sérült. Azt mondták rá először, h csontkitörés. Végül kederult h zúzódás. Most már tudok vele futni, kineziotape fentvan, de amikor felfelé mozgatom kicsit szúr. Futás már szépen megy. Néha kicsit fáj persze ebbe benne van a rossz genetikam (bokasullyesed, lúdtalp) de nyomásra csak a boka belseje minimálisan érzékeny. Lépésre nem fáj ,mozgatásra csak akkor ha felfelé feszítem. Lassan kezdődik az alapozás és jelenleg n tudok a srácokkal edzeni. Gyógytornát írtak rá,de annak már vége. Most azon vagyok hogy minél előbb játszani tudjak és múljon el a fájdalom.
Így röviden ennyi.
Kedves Kérdező,
Legyen türelemmel, a boka nehezen gyógyul. Ha sérültek a szalagok, izmok, illetve maga a csont vagy csonthártya, akkor az lehet 2-3 hónap is, hogy teljesen rendbe jöjjön. Amennyiben nem tért vissza a boka teljes mozgástartománya, akkor továbbra is gyógytornára van szüksége. A csoportos tornák nem fogják teljesen rendbe tenni a bokáját. Ha volt lehetőség egyéni tornára, esetleg manuálterápiára is a kinesio tapasz mellett, akkor térjen vissza ahhoz a szakemberhez és még pár hétig fejlesszék együtt a boka mozgását, hogy visszatérhessen a sporthoz. Szüksége lenne célzott gyakorlatokra, nagyon sok egyensúly fejlesztő feladatra és sportspecifikus mozgásokra.
Üdvözlettel,
Szabó Klára - gyógytornász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!