Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hogy ha a térdemből kiműtik a...

Hogy ha a térdemből kiműtik a letört porcot, akkor meddig nem sportolhatok?

Figyelt kérdés
Kb mennyi hétig nem sportolhatok? (intenzív mozgás, terheli a térdet)

2016. jún. 4. 15:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez nagyon függ attól, hogy pontosan milyen a sérülésed. Lehet hogy varrnak vissza leszakadt porc darabot, vagy lehet csak kivesznek és az egyenetlen felületet állítják helyre.

Nekem szakadás volt a meniscus hátsó felén, én két hétig nagyon semmit nem csináltam. Nem küldtek el gyógytornára, picit erőltettem így egész hamar sántítás nélkül tudtam menni. 2 hét múlva én visszaültem a lóra (versenyeztem akkor), de a térdem belső fele tiszta lila volt, így nem volt túl jó élmény. Fél évig tesiről felmentést kaptam futás és ugrálós tevékenységek alól, de igazából utána se nagyon erőltettem a dolgot. Tény, hogy egy évre rá vettem egy nagyon jó futócipőt, de igazából kellett ennyi idő ahhoz, hogy azt mondjam, minden okés. Utána egy kicsit rosszul sikerült távolugrás miatt elég sokáig rossz volt, szerintem több hónap alatt lett megint jó.

Mindenképpen tartsd majd be, amit ag orvosod mond, mert árthatsz magadnak. Higyha nem volt komoly sérülésed, akkor szerintem elég hamar (de fokozatosan!)vissza lehet rázódni, viszint a kemény, megerőltető sportoktól lehet el kell búcsúznod egy időre.

Remélem segítettem! 18/L

2016. jún. 5. 09:36
 2/2 A kérdező kommentje:

Ja, hát annyira nem komoly, ez tűhegynyi porc vált le a térdemből egy eséstől, ami folyamatosan szúr. Azt írják, hogy 4 hét alatt rendbe jön, mivel nem kell se vágás a műtéthez, meg ilyesmi, csak egy optikai szenzor, aztán egy másik lyukon kiveszik a letört darabot:)

Hát a szalagszakadás egy sokkal komolyabb dolog, köszönöm nagyon a válaszodat, ment a zöld kezecske :)

2016. jún. 8. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!