Lábtörés után sportolhatok már?
Figyelt kérdés
Még nyár elején el törtem 4 db lábközépcsontom, már lassan 2 hónapja terhelhetem meg minden, suliba járok, stb.. De az orvossal úgy állapodtunk meg hogy még nem tesizhetek suliba (ez jó nekem is így). De szeretnék most futni, tehát azt szeretném kérdezni hogy már futhatok gond nélkül?
Szeretnék egészségesebb életmódot kezdeni, futással. De nem akarom hogy valami gond legyen a lábammal, biciklizni szoktam aktívan, és nem is érzem hogy fáj. Néha ha mozgatom az ujjaimat érzem, de nem különösebben.
Kicsit buta kérdés meg minden, de nem szeretném a szüleimet ezzel terhelni, hogy újabb gond van a lábammal.
2015. jan. 17. 18:58
1/5 anonim válasza:
Szia, ahogy kiolvastam, eléggé komoly sérülés volt. Amúgy a csontszöveteknek kb. 6-7 hónap kell a teljes regenerálódáshoz, vagyis hogy kb. elérjék az eredeti, törés elötti állapotot. A terhelés nem azt jelenti hogy mindent ugyanugy csinálhatsz, mint elötte, hanem hogy már járhatsz, átlagos dolgokat tehetsz vele, de sokkal erősebb fizikai munkához még nem áll készen a csont. Főleg, ha egy szimpla törésnél komolyabb a dolog, pláne hosszabb idő a teljes javulás. Szerintem várj még kicsit, vagy csak apránként terheld jobban. Szerintem inkább legyen 100%os a dolog, minthogy megint gipsz legyen a vége! Szép napot!
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Akkor várok vele nyárig, nyáron amúgy is szívesebben futnék, a jobb idők miatt.
2015. jan. 18. 12:30
4/5 anonim válasza:
Ne érőltesd,én azt mondom. úgyis utálatos idő van. várj legalább tavaszig,addig is gyógyul.
5/5 A kérdező kommentje:
Várok vele, köszönöm! :D
Már rég nincs gipszem :D
2015. jan. 19. 20:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!