Megrázott kb 45 amperes (9KW) lámpa, úgy hogy közben földhöz értem. Bizsergett az ujjam és majd az tenyerem fele kb. Mit csináljak most?
Figyelt kérdés
Kb 15 perce történt. Meg vagyok kicsit ilyedve.#áram #razás
2016. ápr. 26. 14:03
1/11 anonim válasza:
9kW-os lámpa, mi az egy légvédelmi reflektor?
Ha tényleg 220V/45A-t kaptál, akkor azt csak az elszarusodott bőr miatt úszhattad meg, webbetegen azt írja doki, hogy "Amennyiben nem jelentkeznek tünetek, abban az esetben is legalább 24 órán át intenzív osztályon szükséges a sérültet megfigyelni, az esetlegesen kialakuló szívritmuszavarok azonnali ellátása céljából."
Részletek: [link]
3/11 anonim válasza:
Itt a lámpa teljesítménye és áramfelvétele egyáltalán reveléns, lenne a fontos hogy mekkora feszültségű volt, és egyen vagy váltakozó árunú (utóbbi valószínűbb) Viszont ez is nagyon kevés annak a negállapításához hogy rajtad mekkora áram folyt keresztül (ami mA-es nagyságrendben mérhető). Mindenesetre egy orvos mindenképp megér főleg ha tényleg erős áramutest éreztél.
4/11 anonim válasza:
Amikor engem rázott az áram olyan volt mintha valaki erősen fogta volna a kezem és egyszerre rángatta volna mindkettőt... 10 percig pityetegetem.. Zsibbadt, de kutyabajom lett. Az első ilyesztő. Gondolom felnőtt vagy és eltudod dönteni kell-e doki.
5/11 A kérdező kommentje:
filmes 3 fázisu 63 amperes tápból egy fázis 63 vonalról ment a rendszer és trafon keresztűl a lámpa felveszi az áramot és az álványhoz hozzáértem amin a lámpa volt és úgy rázott meg. (másik kezemben egy földelt álvány volt)
2016. ápr. 26. 23:02
7/11 A kérdező kommentje:
Jelenleg nem érzek változást az áram rázás után. Zsibad valamikor a kezem ha úgy ülök, vagyok de szerintem az a fáradtság miatt is lehet.
2016. ápr. 30. 17:26
8/11 anonim válasza:
Megszámolni sem tusom, hányszor fogtam kezet a 220-al. Az első úgy 6-7 éves koromban történt. El se mertem mondani, nehogy még apámtól is kapjak. Mégis a legkritikusabb eset egy 43V-os, évtizedek óta használaton kívüli vezetékkel történt, amikor éjszakás műszakban egy villanymotort akartam elcsórni. Olyan szép ívben dobott le a 3 m-es alu létráról, hogy azt Bruce Lee is megirigyelhette volna. :-))
10/11 anonim válasza:
Áramütésnél még ha jelentéktelennek is tűnik azonnal orvos, EKG-val! Főleg ha van zsibbadás! Ilyenkor még a 24-36 (72!) órás ITO megfigyelés is indokolt lehet! Simán akár 2 nappal később is bele lehet halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!