Kinek milyen élményei voltak a gipszelőben?
Két napja eltörtem a lábam, be kellett gipszelni. Az orvos nagyon rendes volt, de ahova átvittek gipszelő, ott, aki begipszelt, nagyon durván bunkó volt.
A térdem tört el, rámparancsolt, hogy vetkőzzek le és feküdjek fel az asztalra aztán kezdjük.
A gipszelés borzalmasan fájt, nem figyelt egyáltalán rá, hogy nekem ez fájdalmas.
Jövő héten vissza kell mennem és akkor fogok körkörös gipszet kapni a sín helyett, de nagyon félek már a gipszeléstől.
Volt valakinek ilyen tapasztalata?
Mit csináljak?
Nekem elég rossz, mikor tavaly mindkét alkarom eltörött (elestem görkorival) és mind2 karomat hónaljig be kellett gipszelni. Nagyon fájt, a gipszelőben egy srác foglalkozott velem és elég bunkó volt, kinevetett, mert sírtam, meg leugatott folytonosan, hogy nem jól tartom a kezem, lazítsam, így nekem lesz rossz stb.
Nagyon fájtak a töréseim és eléggé el is voltam keseredve, hogy mi lesz most velem hetekig, úgy, hogy nem fogom tudni használni egyik kezemet sem. De irtóra nem érdekelte. Az egész gipszelés eltartott vagy 40-50 percig, közben ki-be jöttek az asszisztensnők kávézni meg dumcsizni, állandóan nyitogatták a gipszelő ajtaját én meg ott ültem melltartóra levetkőztetve, mert mivel hónaljig gipszeltek, a felsőmet is levették rólam.
Másodszorra, mikor az ideiglenes gipszeimet körkörösre cserélték, ugyanez a ki-be járkálás ment, csak akkor már nem sírtam, mert nem fájt, csak arra koncentráltam, hogy túlessek rajta mielőbb, meg nem foglalkoztam a bunkó gipszelő pasival sem.
Szóval nekem nagyon rossz élmény volt.
Nekem volt kéztörésem, akkor semmi extra, nem fájt szerencsére, ezért először nem is voltam benne biztos, hogy eltört. De egy ápolónő ismerős már a váróban ránézésre kiszúrta, hogy ez bizony törés lesz, amit a röntgen igazolt is. Ezután jött a sín. A gipszelő rendes volt. Nem volt semmi extra. De volt bent egy másik srác, neki el kellett törni mert rosszul forrt össze, így neki eléggé rossz volt.
Gipszkorzettem is volt, gerincműtét előtt. A gipszelés nem volt rossz, de az, hogy a fejemnél fogva erősen nyújtottak, az viszont igen.
Kérdezőnek: A második alkalom már nem fog fájni valószínűleg, mert a sín már ott van, és már gyógyulni kezdett.
Ja keverem a dolgokat, fáradt vagyok.
3 gerincműtétem volt. Az első előtt a egy csigás szerkezet segítségével megnyújtottak, és nyújtás közben felraktak egy gipszet, ami a műtétig fent volt.
A másik gericműtét pár évvel később meg egy előkészítő műtéttel kezdődött, és a műtét végén felrakták a nyújtást, de akkor nem volt gipsz, viszont a műtét után volt egy gipszágy pár napig, majd gipsz nélküli időszak (csak fekve), majd egy gipsz, amit fél évig hordani kellett. Mondjuk az elsővel ellentétben ez nem volt rossz, ugyanis nem volt rajta nyújtórész, csak alatta nehéz volt tisztálkodni, de egy ezen némiképp lehetett segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!