Az agyzúzódás mindenképpen maradandó károsodással jár?
Réges-régen foci közben annyira lefejeltek, hogy felszakadt a szemöldököm (össze kellett varrni), az orvos pedig koponyaröntgent követően agyzúzódást állapított meg. Pontosabban írt a papírra, a betegtájékoztatás feladata a végletekig hidegen hagyta. Lényeg a lényeg, most tudatosult bennem az akkori sérülésem súlyossága, ellenben én sem az eszméletemet nem vesztettem el, sem funkcionális kiesés vagy károsodás nem volt észlelhető.
Mivel a homlokomon történt a sérülés, gondolom a frontális lebeny károsodott. Az ilyesmit lehet látni röntgenen? Vagy csupán több pont jár az agyzúzódás diagnosztizálásért, netán a szükséges vizsgálatokért?
Vagy netán az lehet a helyzet, hogy mégiscsak babapapi lett a homloklebenyemből, csak belső szemlélőként nem tudtam a különbséget érzékelni?
Nos,én nem vagyok orvos,de ha a homloki lebenyed súlyosabban megsérült volna,akkor kómába estél volna.Úgy tudom,hogy röntgennel inkább a töréseket vizsgálják,ilyen esetekben ultrahangot szoktak használni.
Valószínűleg nincs komoly baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!