3 órás bokaműtét mindenképpen altatásban lesz?
Eltörött a bokacsontom, mindenképpen műteni kell hogy helyrerakják, az orvos szerint bonyolult törés és körülbelül 3 órás műtétre számíthatok. Én semmiképpen nem akarok altatást, de az orvos szerint ilyen hosszú műtéteket minden orvos csak altatásban végez. De én hallottam, hogy máshol csinálják helyi- vagy gerincérzéstelenítésben is a bokaműtétetek. Ilyenkor mit tudok csinálni? Rá tudom beszélni az orvosokat hogy ne altassanak?
32/F
Hidd el, jobban jársz, ha altatnak.
Gondolom nem véletlenül.
Vannak olyan műtétek, aminél altatni kell, máshogy nem megoldható. És ha az orvos szerint ez ilyen, akkor ilyen.
Szia!
Igaz, nem háromórás műtét volt, de a lányom bokaszalag-szakadását is altatásban csinálták.
Én is gondolkodtam más variációban, de a doki azt mondta, hogy azért altatásban kell csinálni, mert lokálban (helyi érzéstelenítéssel) hosszú időre nem tudja a műtéti területet érzésteleníteni. A gerincközeli érzéstelenítés szóba sem került.
Amúgy az altatás nem valami nagyon rossz dolog. Egyetlen negatívum az volt a lányomnál, hogy mikor ment ki belőle az altató, megállíthatatlanul remegett, de ez is csak kb. 20 percig tartott. Semmi egyéb (pl. hányás) nem volt nála, így nem is érezte rossznak ezt a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!