Szalagszakadás utáni rehabilitáció?
Két hete leestem a lépcsőn és részleges bokaszalag szakadásom lett. Az orvos azt mondta, hogy mehetek suliba, de pihentessem és felírt egy rugalmas pólyát, amit mindig kell hordanom. Hétfőtől csütörtökig mentem suliba, de görcsös, feszítő érzés volt a vádlimban. Visszamentünk és mondták, hogy trombózis. Tegnap engedtek ki a kórházból, de az orvos semmi rehabilitációt, vagy gyógytornát nem mondott. Már mankóval tudok menni, de bizonytalanul.
Akinek volt már ilyen balesete az hogyan gyógyult fel?
Mikortól sportolhatok(röplabda, futás)?
Ez mondjuk huszadrangú, de magassarkú cipőt mikor vehetek fel (társastáncolok)?
Hogyan tornáztassam, erősítsem a lábam?
Előre is köszönöm a válaszokat!
17/l
Köszi a választ! Elsősorban jobbulást!:)
Sajnos tényleg trombózis volt. Egy hétig feküdtem a belgyógyászaton és vénásan kaptam a vérhigítót. Azt mondta az ottani doki, hogy fogamzásgátlótól volt. Ezt még egy fél éve írták föl menstruációs görcsök enyhítésére. Csak az a gáz, hogy a traumatológus nem kérdezte meg, hogy szedek-e ilyen gyógyszert, tehát gondatlanság volt. Szóval most emiatt a "kis" hiba miatt, most egész nyáron fásliznom kell a lábam combközépig(!), hetente kétszer járok vérvételre, tablettában kapom a vérhigítót, de júniustól újra injekcióban.
A görcsös vádli sem volt annyira jó. Minden apró mozdulatra belenyilallt a fájdalom és zsibbadt. A fájdalomküszöböm magas, de ez eléggé fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!