Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Leestem a lépcsőn, szerintetek...

Leestem a lépcsőn, szerintetek megúszom?

Figyelt kérdés

A lépcső csak a szintkülönbség miatt van,2 lépcsőfok,szóval semmi méteres dologra nem kell gondolni. Léptem volna le az 1. lépcsőfokra,de nem figyeltem,ezért túl nagy lett a távolság,és hirtelen lendületről lepattantam.A bokám brutális módon meghúzódott,nagyon durva landolás volt,csak egy hirtelen feltétlen reflex rántott vissza,hogy ne ne rogyjak össze.Magasított talpú szivacsos papucs volt rajtam,ami miatt mégrosszabb volt. :( Nagy fájt,de aztán ráálltam. És végül bejöttem,leültem ide a székbe. Azóta a lábam feszül,felállni nem merek. Itt ülök 20 perce,fájdalom 0 a feszítő érzésen kívül.(Ez a feszítő érzés végigvonul a lábszáram külső-első oldalán is,kb. a lábszáram feléig.)

Szerintetek megúszom egy enyhébb kis fájdalommal?? Jó lenne,ha felállnék,és kipróbálnám?

Akinek van ilyen fájdalommentes bokabalesettel kapcs. tapasztala,az legyen szíves írjon,mert kollégista vagyok,szóval ha ma este elmegyek,és gáz lesz a lábammal,nagy kínszenvedés lesz hazamásznom. Viszont feleslegesen sem szeretnék pánikolni.Mindkét bokámmal volt már gond,most a rosszabbik ficamodott ki. Utolsó eset nyáron volt(elég vicces a történet)lényeg,hogy nem lett nagy baja,,nagyon enyhén fájt,viszont az a kis fájdalom most múlott el végleg december körül,4 hónap után.

16/L

2016. febr. 14. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Rá tudsz álnni? Borogasd hideg vizes ronggyal, tegyél rá jeget és kenegesd flector kenőccsel, ez leviszi a gyulladást,és enyhülni fog. Ha ez nem múlik el 1-2 napon belül orvoshoz kell menni, de mivel kollégista vagy ezért szerintem az lenne a legjobb ha gyorsan elszaladnál egy orvoshoz aki megnézi, és gyorsan túl vagy rajta. Ő már meg tudja mondani hogy van e komolyabb baj. Jobbulást :)

Reklám:

2016. febr. 14. 12:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Azonnal intézd el, hogy valaki elvigyen a helyi kórház baleseti sebészetére. Taxiba is ülhetsz, de akkor se állj rá!. Ha egyáltalán nem megoldható, akkor hívj mentőt!

Ott csinálnak egy rtg-t és megállapítják a teendőket.

Egyáltalán ne állj rá!

Amíg megoldod, hogyan legyen az elszállításod, addig jegeld, borogasd.

Még most intézkedj, mert ha halogatod, akkor sokkal súlyosabb helyzetbe is kerülhetsz.

(Egy baleseti osztályon dolgozó nővér.)

2016. febr. 14. 13:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha feszítő érzés van végig a lábadon, akkor orvoshoz kell menni, sima ficam nem jár ilyen érzéssel, az legfeljebb fáj és dagad, lilul.
2016. febr. 14. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!