Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hülye kérdés: Ha két ujjamat...

Hülye kérdés: Ha két ujjamat látványosan felsértem, majd e két ujjamat a sebeknél egymáshoz szorítom, majd stabilra rögzítem, akkor a regenerálódás alatt összeforrna egymással a két ujj bőre?

Figyelt kérdés
Tudom elég bizarr, de érdekel elméletileg így történne-e.

2016. jan. 11. 19:03
 1/6 gömbicica ***** válasza:
0%

nem hiszem, hogy találsz olyan ökröt aki ilyen baromságot már kipróbált volna :( :(

marha sok időd lehet, hogy ilyeneken agyalsz. bocsi :( :(

aztán marha csinos lennél egy dupla ujjal :D :D

2016. jan. 11. 19:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Kösz a leszólást, ezen az oldalon mire is számítottam volna..

Először is hogy magamat idézzem "elméletileg" kérdeztem, nem mondtam hogy bárki csinálja meg.

Másodszor nem agyalok rajta, csak hirtelen beugrott ez az elmélet.

Harmadszor, szerintem igenis érdekes genetikailag, hogy a bőrünk képes-e összeforrni más testrész bőrével.

Arra számítok majd valaki aki, okosabb mint mi, és ilyen területen dolgozik majd ad rá egy érdekes választ. De lehet rossz oldalon tettem fel a kérdésem.

2016. jan. 12. 01:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Képes összeforrni. Rengeteg esetben alkalmazzák a mai napig ezt a technikát balesetek után, pl amikor valami levágja a végtagot, de még nem alkalmas rá a sérült terület, hogy a helyére visszavarrják, akkor valahova máshova varrják vissza testen, hogy addig is legyen vérellátása. De pl egy tenyér égésénél is megcsinálják, hogy míg nem lehet plasztikázni, addig odavarrják a hashoz, szintén a vérellátás és a fertőzésveszély miatt.
2016. jan. 12. 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyébként nem csak baleseteknél fordul elő ilyen, hanem természetes módon is. Fiúknak pl a fityma letapadása is ugyanez a folyamat. Bár seb nélkül, de a tartósan összefekvő bőrfelületek is képesek összenőni. Szintén természetes folyamat pl egy komolyabb fertőzés következtében a belek összetapadása. Ez mondjuk kóros, simán bele lehet halni, mert akadályozza a perisztaltikát.
2016. jan. 12. 12:05
 5/6 gömbicica ***** válasza:
0%

"...Kösz a leszólást, ezen az oldalon mire is számítottam volna.. "

nincs mit.

Te is igy kezdted a beirásodat: "Hülye kérdés:..."

akkor mire számitottál??? tényleg hülye kérdés.

de mint irták is, a szervezet biztosan össze lenne képes forrasztani a két ujjadat.

2016. jan. 12. 15:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Hű ez igen, ezek szerint még se hülye kérdés. Köszönöm az értelmesebb válaszokat! Nem is gondoltam volna, hogy még alkalmazzák is a sebészetben, és valószínűleg "gömbicica" se. :)
2016. jan. 12. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!