Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Belenyúltam véletlenül egy...

RatonHake29 kérdése:

Belenyúltam véletlenül egy óriás sünkaktuszba itthon, majd ezek után feldagadt az ujjam. Szerintetek mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

2016. jan. 8. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha vérzik, akkor nyomkodással ki kell véreztetni, hogy tisztuljon a szúrcsatorna. Ha maradt az ujjadban tövis, azt ki kell szedni szemöldökcsipesszel. Mást most nemigen tehetsz, tetanusz fertőződésnek kicsi az esélye, ha szobanövényről van szó. Bármi aggasztó gond lép fel, akkor orvoshoz kell fordulni.
2016. jan. 8. 17:12
 2/5 anonim ***** válasza:
ennek holnapra le kéne apadnia, ha mégse, mutasd meg dokinak. de el fog múlni szerintem hamar.
2016. jan. 8. 21:23
 3/5 anonim válasza:
Érdemes otthon tartani CALCIMUSC 100 mg/ml oldatos injekciót (receptköteles), amit egy kis vizben feloldva kell meginni. Az minden ilyen jellegű irritációt, gyulladást, dagadást pillatok alatt megszüntet csípések, allergiás reakciók ellen kifejezetten ajánlott). Ha nincs, akkor esetleg calcium pezsgőtablettát is lehet inni, az kevésbé hatékony.
2016. jan. 9. 08:41
 4/5 Kincsesne ***** válasza:
0%

Nem kellene megvárni, míg egy vörös csík húzódik a hónaljad felé, mert akkor már közel a halálos vérmérgezés. A legjobb azonnal orvoshoz fordulni, hét végén az ügyelethez, lássa orvos, és adhasson tetanusz injekciót, ha szükségesnek tartja.

Én az apró szűrt és vágott kis sebeimre azonnal svédkeserűvel átitatott papírzsebkendőt teszek, az mindig azonnal fertőtlenít, begyógyít, az orvost ilyen "apróságokkal" fölösleges zavarnom.

De ha már meg is dagadt?! Szerintem: irány az orvos!

2016. jan. 9. 14:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Első körben ki kell b-ni a p-ba, azt a kaktuszt, mielőtt a gyerek is belenyúl, téged meg elvisz a rendőr.
2016. jan. 15. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!