Ez mi lehet? Ficam, rándulás, vagy egyik sem?
Figyelt kérdés
Eddig kétszer volt térdkalács ficamom, legutóbb május végén. Mindkétszer a bal labámon, és mindkétszer magától viaszament. Most ahogy feküdtem és megemeltem a lábam, valami hirtelen mozgást éreztem benne és nagyon megijedtem. Orvoshoz nem igazán tudok menni, mert nem otthon vagyok, hanem barátnőmnél, és a 3. emeleten, így félek elindulni. Fájdalom nincs, duzzanat azt szemre nem tudom megmondani, mert az a térdem eddig is nagyobb volt picit, viszont lemértük és nem mértünk nagyobbat két órával késöbb sem. Egyszer ráálltam, tudtam menni vele, picit fura volt mert remegett, de az biztosan azért mert féltem. Légyszíves adjatok tanácsot vagy segítsetek, köszönöm!2015. nov. 13. 16:45
1/6 anonim válasza:
Ha nem fáj, rá tudsz állni, akkor miért ne mehetnél orvoshoz? Amúgy szerintem semmi baja, lehet csak roppant egyet, attól hogy lenne már ficam ha felemeled a lábad?
2/6 A kérdező kommentje:
Azért, mert két ficamom volt, ami pszichésen már tönkretett, mert a következőnél már valószínű, hogy műtenek, így ilyenkor még felàllni is félek, nem hogy lemenni a harmadikról és gyalog közlekedni. Nem tudom, talán attól, hogy hirtelen mozdulat volt...Lehet, hogy csak túl parázom, de na....
2015. nov. 13. 17:12
3/6 anonim válasza:
Az a baj, hogy tényleg csak doki tud neked segíteni szerintem. Illetve műtét... akármennyire is félelmetesen és szörnyen hangzik, sokszor azért nem elég sikeresek, mert a páciens nagyon későn kerül az asztalra. Azok, akik egy éven belül a balesetük után átesnek a műtéten, sokkal-sokkal nagyobb arányban élnek később fájdalommentes, sportos életet. Hogyha halogatod, akkor nem csak egy szalag (v. vm más, adott helyzettől függő rész) roncsolódik, hanem más is. Így csak magadnak ártasz.
Én a helyedben mindenkèppen elmennék. Hó nincsen, az utak nem jegesek. Egyik lépés a másik után, akár a barátnőd kezébe kapaszkodva, de szerintem el kell menned tényleg.
Kitartást és bátorságot hozzá!
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Beszéltem az orvosommal és azt mondta menjek el majd hozzá, szóval ha hazamentem akkor el fogok menni, ha ne adj Isten addig történik valami a lábammal, akkor azonnal hazautazom.
2015. nov. 14. 14:09
5/6 A kérdező kommentje:
Hazajöttem...Több, mint 300km-t utaztam, mert azt mondta a doki, hogy nem kell időpontot kérnem. Ma felhívtam, 25-én kell mennem...Annyit mondott, hogy nem biztis, hogy ficam, mert ha az ki akar menni, az ki is fog, meg hogy a gipsz sem féltétlen muszáj, ezzel egyet is értek mivel legutóbb is csak 5 nap járógipszet kaptam, annyi ideig én is tudom magamtól kímélni. A bizonyos szügségletekért álltam fel, plussz le kellett jönnöm a harmadikról, meg max az egyik nap kicsit többet ültem, mint feküdtem. Láb felpolcolva, fáslizva (amit este leveszek), néha-néha jegelem is. Kicsit duzzadt és gyengébb lett, és annyira szükült be a mozgástartománya, hogy max 90°-ig tudom behajlítani. Ma megyek háziorvoshot, íratok porcerősítőt. Mit tudnák még tenni a gyógyulás érdekében? Bocsi az offért, az eredeti kérdésre is várom még a válaszokat.
2015. nov. 16. 09:12
6/6 A kérdező kommentje:
Ja, és még annyit, hogy kicsit sem fáj, néha érzek icipici fájdalmat, de ha nem lett volna ez a "baleset", valószínűleg ezt észre sem venném. Ha megyek vele van mikor ropog kicsit. Előre is köszönöm a további válaszokat! :)
2015. nov. 16. 09:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!