Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Térdproblémáim vannak. Kérhetn...

Térdproblémáim vannak. Kérhetnék tanácsot?

Figyelt kérdés

Tudni illik, már gyerekkorom óta térdproblémákkal küzdök. Mindig kiment a térdem. Többször is voltak már térdműtéteim.

A bal térdemet legutóbb 1,5 éve műtötték, porcleválás miatt.

Mindig beakadt a térdem, ide oda rakosgattam a porcdarabot, mert akadályozott mindenben. Elmentem megműttetni, elvileg kiszedték, de azóta is benne van, csak nem éreztem, meg nem zavart egészen idáig.

Elmentem focizni és egy nagyot kattant a térdem. 2 hete fáj a térdem, megemelni alig tudom(azóta javult, de még érzek benne fájdalmat) viszont megint ott van az a porcdarab(szerintem az), ami nagyon akadályoz a mozgásban, szinte mindenben.

Van erre valami gyógymód? Nagyon nem szeretnék még egy műtétet, elég volt belőlük. Valami gyógyszer vagy injekció kúra vagy valami hasonló tanácsokat várnék.

Köszönöm!

2015. okt. 15. 00:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Hogyha kimegy a térded, az azt jelenti, hogy a térdszalagaid (valamelyik vagy mind) lazák.

Hogyha a porcból leválik egy darab, az tovább sértheti a porcot, szalagokat, mely porckopáshoz, szalagsérüléshez, fájdalomhoz vezet.

Nem értem, hogy pontosan hogy tudtad mozgatni a levált porcdarabot (milyen szögben hajlítod be a térded ahhoz, hogy az ujjaiddal hozzáférj?), de e helyett el kellett volna menned orvoshoz.

A foci egy olyan sport, melynél a térd rotációnak van kitéve, egy olyan sport, ami a te kórelőzményeddel nagyon nem fér össze.

Menj el orvoshoz és mutatsd meg neki, mert levált porcdarabot csak műtétileg tudnak eltávolítani, az nem szívódik fel, viszont még nagyobb kárt okozhat.

A problémádra alternatív megoldás lehet a térd körüli izmok erősítése, és a tudatos odafigyelés arra, hogy ne menjen ki, hogy ne csinálj olyat, amivel ártasz magadnak. Így a foci helyett valami mást kellene választanod, különben nem lesz jó vége.

Remélem segítettem! 18/L

2015. okt. 15. 14:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Odáig oké, hogy ne focizzak, mert nem a fő sportom a foci. Sajnos arról évekkel ezelőtt lemondtam, csak lementünk a pályára, kicsit rugdosni, semmi komoly futás meg ilyesmi, csak lazán.

De szabályosan dolgozni alig tudok. Ha fel kell másznom valahova, leugrok, előtte meg kell igazítsam ezt a porc darabot, hogy ne akadjon be a térdem.

Kérdésedre válaszolva minden behajlított szögben ki tudom tapogatni a porc darabot, de leginkább akkor amikor egyenesen van a lábam.

Tudom, hogy csak műtéttel lehet eltávolítani, csak tudod amikor az embernek volt már 3 térdműtéte, és az utóbbi 1,5 éve volt, akkor az úgy nem jó dolog. Azért kérdeztem, hogy lehet-e valami gyógyszeres kezelés erre, vagy injekció, vagy valami hasonló! 21/F

2015. okt. 15. 18:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia!A levált porcot csak kiműteni lehet.Utána viszont tudsz gyógynövény és természetes alapú porc és izület építőket, izületi olajozót fogyasztani,ezekkel javítani az állapotodon.Ezeket sok élsportoló is eredményesen használja megelőzésre, sérülésekre is.Jobbulást.
2015. okt. 20. 22:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Első kommentelő vagyok:

Sajnálom, hogy ez történt veled, de mindenképpen menj el orvoshoz, és műttetsd meg, meg ahogya a 2. válaszoló is írta, ez máshogyan nem fog eltűnni. De amíg ott van, addig még nagyobb problémát okoz, ne várj ezzel.

Ha gondolod, megkereshetsz privát üzenetben is; szorítok neked, hogy jobb legyen. 18/L

2015. okt. 21. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!