Térdproblémáim vannak. Kérhetnék tanácsot?
Tudni illik, már gyerekkorom óta térdproblémákkal küzdök. Mindig kiment a térdem. Többször is voltak már térdműtéteim.
A bal térdemet legutóbb 1,5 éve műtötték, porcleválás miatt.
Mindig beakadt a térdem, ide oda rakosgattam a porcdarabot, mert akadályozott mindenben. Elmentem megműttetni, elvileg kiszedték, de azóta is benne van, csak nem éreztem, meg nem zavart egészen idáig.
Elmentem focizni és egy nagyot kattant a térdem. 2 hete fáj a térdem, megemelni alig tudom(azóta javult, de még érzek benne fájdalmat) viszont megint ott van az a porcdarab(szerintem az), ami nagyon akadályoz a mozgásban, szinte mindenben.
Van erre valami gyógymód? Nagyon nem szeretnék még egy műtétet, elég volt belőlük. Valami gyógyszer vagy injekció kúra vagy valami hasonló tanácsokat várnék.
Köszönöm!
Hogyha kimegy a térded, az azt jelenti, hogy a térdszalagaid (valamelyik vagy mind) lazák.
Hogyha a porcból leválik egy darab, az tovább sértheti a porcot, szalagokat, mely porckopáshoz, szalagsérüléshez, fájdalomhoz vezet.
Nem értem, hogy pontosan hogy tudtad mozgatni a levált porcdarabot (milyen szögben hajlítod be a térded ahhoz, hogy az ujjaiddal hozzáférj?), de e helyett el kellett volna menned orvoshoz.
A foci egy olyan sport, melynél a térd rotációnak van kitéve, egy olyan sport, ami a te kórelőzményeddel nagyon nem fér össze.
Menj el orvoshoz és mutatsd meg neki, mert levált porcdarabot csak műtétileg tudnak eltávolítani, az nem szívódik fel, viszont még nagyobb kárt okozhat.
A problémádra alternatív megoldás lehet a térd körüli izmok erősítése, és a tudatos odafigyelés arra, hogy ne menjen ki, hogy ne csinálj olyat, amivel ártasz magadnak. Így a foci helyett valami mást kellene választanod, különben nem lesz jó vége.
Remélem segítettem! 18/L
Köszönöm a választ! Odáig oké, hogy ne focizzak, mert nem a fő sportom a foci. Sajnos arról évekkel ezelőtt lemondtam, csak lementünk a pályára, kicsit rugdosni, semmi komoly futás meg ilyesmi, csak lazán.
De szabályosan dolgozni alig tudok. Ha fel kell másznom valahova, leugrok, előtte meg kell igazítsam ezt a porc darabot, hogy ne akadjon be a térdem.
Kérdésedre válaszolva minden behajlított szögben ki tudom tapogatni a porc darabot, de leginkább akkor amikor egyenesen van a lábam.
Tudom, hogy csak műtéttel lehet eltávolítani, csak tudod amikor az embernek volt már 3 térdműtéte, és az utóbbi 1,5 éve volt, akkor az úgy nem jó dolog. Azért kérdeztem, hogy lehet-e valami gyógyszeres kezelés erre, vagy injekció, vagy valami hasonló! 21/F
Első kommentelő vagyok:
Sajnálom, hogy ez történt veled, de mindenképpen menj el orvoshoz, és műttetsd meg, meg ahogya a 2. válaszoló is írta, ez máshogyan nem fog eltűnni. De amíg ott van, addig még nagyobb problémát okoz, ne várj ezzel.
Ha gondolod, megkereshetsz privát üzenetben is; szorítok neked, hogy jobb legyen. 18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!