Mit tegyek ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Kézilabdázok, és meccsen alám tört a bokám. Nem használtam ekkor bokarögzítőt. Tavalyi szezonban használtam, aztán úgy döntöttünk szüleimmel, hogy "elhagyom", hogy megerősödjenek a szalagok. Minden jól ment, az alapozást bokarögzítő nélkül csináltam végig. Másnapra bedagadt a bokám, terhelésre fáj és alig bírom mozgatni. Elmentem a sebészetre, (feleslegesen, mivel meg se vizsgált az orvos) csináltak röntgent (pedig én mondtam, hogy nem kell mert tudom, hogy nincs eltörve, erre az volt a válasz, hogy ezt is ki kell zárni). Nem mutatott semmit a röntgen. Itthon megnéztem a lapot, diagnózishoz ez van írva: Distorsio malleoli lateralis l.d. Arra lennék kíváncsi, hogy ezek után merre, hogyan és milyen úton menjek tovább, mert ki szeretném vizsgáltatni, hogy nem e szakadt el (amikor alám tört egy roppanást hallottam). A válaszokat, segítségeket előre is köszönöm.2015. szept. 14. 15:46
1/1 anonim 

válasza:

distorsio malleoli lateralis - külső boka rándulás
Pihentesd és jegeld egy pár napig, ha továbbra is fáj, akkor menj el orvoshoz vagy gyógytornászhoz.Lehet hogy kicsit megnyúltak a bokaszalagjaid,és amiatt fáj terhelésre a bokád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!