Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Térdben a porckopást ill....

Térdben a porckopást ill. hogy a két csontfelszín mennyire súrlódik egymáson, mivel lehet legjobban kimutatni?

Figyelt kérdés

Szoktak e célból MR, CT stb vizsgálatokat végezni?

Csak mert fura, hogy nekem nagyon brutális tüneteim és fájdalmaim vannak, pl. 10 perc lábon állás után 2 napig nem tudok lábra állni se, tuti hogy szó szerint a csonton járok, de az ég világon semmilyen vizsgálatra nem hajlandók. Csak gyorsan fizessem a 150 ezret az injekcióra és annyi.

Amivel nincs gondom, nyilván valahogy segíteni kell a helyzeten, na de meg se nézik, mégis milyen az állapot bent?

2015. júl. 25. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:

MR vizsgálattal több mindent látnának pedig, mint egy sima röntgennel.

Valószínűleg porckopásod van, ha már kapod az injekciót. Csak azt nem értem, miért nem végeztek eddig vizsgálatokat, hogy egyáltalán megnézzék a mértékét.

Beutalót nem adnak neked vizsgálatra?

Együtt érzek veled. Nekem nincsenek ugyan ilyen fájdalmaim, nekem porcleválásom volt. Azt mondták, hogy mivel eléggé megsérült, majd egyszer (40-50 éves koromban) valószínűleg térdprotézisre lesz szükségem.

Ezt nem mondták neked soha? Mi van, ha annyira elkopott neked a porcfelszín, hogy már erre lenne szükséged. Csak mert írod, hogy iszonyatos fájdalmaid vannak.

Van egy ismerősöm, 50+ éves. Ő is injekcióra jár, de nem használ sokáig, alig bír járni. Javasolták a protézist neki, csak egyelőre nem merte még bevállalni.

2015. júl. 25. 15:52
 2/7 A kérdező kommentje:

nekem még egy átkozott RTG-t se csináltak, ezt nem értem én se.

márpedig tuti iszonyú kopás van, hát alig járok kicsit nagy nehezen és végem vagy elég ha lassan felmászok a 4-dik emeletre és máris kisebb labdára duzzadnak a térdeim, ugye folyadékgyülem. iszonyúan el lehet kopva, porc meg már rég nincs, mert 20 évesen kb kivették egy műtétnél. csak eddig tartottak a szalagok, eddig sportoltam stb, aztán úgy néz ki, most jött el az idő, hogy nagy hirtelen beütött a vég. a csillagokat látom a fájdalomtól, a párom infúzióz h ne őrüljek meg, de szted érdekli őket? ő is azt mondja hogy jó lenne egy MR na de képtelenség kiharcolni, ugye minek az ... amolyan rutinszerűen az injekciótól várják a csodát.

2015. júl. 25. 17:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek. Ez így nagyon nincs rendjén.
2015. júl. 27. 12:56
 4/7 A kérdező kommentje:

hát nincs, de látod még így se megy egyszerűbben, hogy a párok orvos. szted érdekli ezeket?

akkor indulhat Az ördögi kör, keresni egy magánklinikát,aztán gondolom 1 milla körül esetleg meglesz ...

2015. júl. 27. 16:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom sajnos, hogy mennyibe kerül, csak azt, hogy ha kell, akkor kell, mert javulni nem fog. :(

Biztos hamarabb találsz magánorvost, mintha várnál. Talán évekbe telne úgy.

2015. júl. 27. 23:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem is magán úton kellett MR vizsgálatra mennem. Székesfehérváron a Help Mr Kft. elvégzi, előzetes bejelentkezés alapján, másnapra adnak időpontot. A CD-t a vizsgálat után odaadják, a leletet másnap postázzák vagy e-mailben elküldik. 22000 Ft, de muszáj volt, mert nekem is iszonyú fájdalmaim voltak. Most kaptam a 2. injekciót a térdembe, még egy hátravan.
2015. aug. 6. 21:17
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi, jó tudni a lehetőséget! hát én is kidobtam az ablakon 120 ezret az injekciós kísérlet miatt, és az ég világon semmit, de még egy RTG-t se készítettek .... hiába erősködök, sztük nem kell az. én meg majd megőrülök a fájdalomtól. hát spórolnak ugye? gondolom a lóvét meg keményen kapják a gyógyszercégtől, mert persze szigorúan csakis tőlük lehet megvenni, és ami a még nagyobb baj, hogy nekem is megvolt már 2 injekciózás a 3-ból, de semmi javulást nem érzek. pedig állítólag kellene. szóval nemtom, mi lesz, de kérdezgettem a térdprotézises műtéteket, és csak lebeszélnek róla, állítólag elég durván szétszedik térdet, és sokáig tart a gyógyulás (keresztszalag-műtétem már volt, na azt mondták, ez annál jóval durvább ... azt meg nem kívánom sztem, ha megdöglök se)
2015. aug. 7. 06:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!