Térdben a porckopást ill. hogy a két csontfelszín mennyire súrlódik egymáson, mivel lehet legjobban kimutatni?
Szoktak e célból MR, CT stb vizsgálatokat végezni?
Csak mert fura, hogy nekem nagyon brutális tüneteim és fájdalmaim vannak, pl. 10 perc lábon állás után 2 napig nem tudok lábra állni se, tuti hogy szó szerint a csonton járok, de az ég világon semmilyen vizsgálatra nem hajlandók. Csak gyorsan fizessem a 150 ezret az injekcióra és annyi.
Amivel nincs gondom, nyilván valahogy segíteni kell a helyzeten, na de meg se nézik, mégis milyen az állapot bent?
MR vizsgálattal több mindent látnának pedig, mint egy sima röntgennel.
Valószínűleg porckopásod van, ha már kapod az injekciót. Csak azt nem értem, miért nem végeztek eddig vizsgálatokat, hogy egyáltalán megnézzék a mértékét.
Beutalót nem adnak neked vizsgálatra?
Együtt érzek veled. Nekem nincsenek ugyan ilyen fájdalmaim, nekem porcleválásom volt. Azt mondták, hogy mivel eléggé megsérült, majd egyszer (40-50 éves koromban) valószínűleg térdprotézisre lesz szükségem.
Ezt nem mondták neked soha? Mi van, ha annyira elkopott neked a porcfelszín, hogy már erre lenne szükséged. Csak mert írod, hogy iszonyatos fájdalmaid vannak.
Van egy ismerősöm, 50+ éves. Ő is injekcióra jár, de nem használ sokáig, alig bír járni. Javasolták a protézist neki, csak egyelőre nem merte még bevállalni.
nekem még egy átkozott RTG-t se csináltak, ezt nem értem én se.
márpedig tuti iszonyú kopás van, hát alig járok kicsit nagy nehezen és végem vagy elég ha lassan felmászok a 4-dik emeletre és máris kisebb labdára duzzadnak a térdeim, ugye folyadékgyülem. iszonyúan el lehet kopva, porc meg már rég nincs, mert 20 évesen kb kivették egy műtétnél. csak eddig tartottak a szalagok, eddig sportoltam stb, aztán úgy néz ki, most jött el az idő, hogy nagy hirtelen beütött a vég. a csillagokat látom a fájdalomtól, a párom infúzióz h ne őrüljek meg, de szted érdekli őket? ő is azt mondja hogy jó lenne egy MR na de képtelenség kiharcolni, ugye minek az ... amolyan rutinszerűen az injekciótól várják a csodát.
hát nincs, de látod még így se megy egyszerűbben, hogy a párok orvos. szted érdekli ezeket?
akkor indulhat Az ördögi kör, keresni egy magánklinikát,aztán gondolom 1 milla körül esetleg meglesz ...
Nem tudom sajnos, hogy mennyibe kerül, csak azt, hogy ha kell, akkor kell, mert javulni nem fog. :(
Biztos hamarabb találsz magánorvost, mintha várnál. Talán évekbe telne úgy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!