Mennyi időn belül kell fertőtleníteni a sebet?
Figyelt kérdés
Elcsúsztam egy tóparti kövön és elég mély sérülést szenvedtem, elég sokat vérzett, nyállal kentem be. Ezután 1 óra múlva raktam rá 1 hónapja lejárt betadint. Ez így elég, vagy vigyem el orvoshoz?2015. júl. 10. 20:06
1/3 anonim válasza:
egyből le kell fertőteniteni, tetanusz miatt érdemes elmenned.
2/3 anonim válasza:
A nyál jó tisztítószer, de csak kiszívva a sebből, amíg tiszta vér nem folyik. Utána jöhet a betadin, majd a kötés. Ha nem lehet a sebet kiszívni ( rossz helyen van) akkor is a sártól, mocsoktól nagyjából le kell pucolni, fertőtleníteni, bekötni vagy betakarni, és szakorvosnak azonnal megmutatni. Majd ő szakszerűen kipucolja
3/3 anonim válasza:
Pontosan 3,7 másodpercig! Ha addig nem sikerül, akkor sajnos amputálni kell (le kell vágni). :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!